Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Найпопулярніші книги світу – що має прочитати кожен

Розповідаємо про твори, які стали бестселерами та чому люди зачитуються ними навіть через багато років

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Найпопулярніші книги світу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Є книги, про які ви точно чули, хоча могли ніколи не читати та не тримати їх у руках. Ці книги не просто змінили культуру. Вони змінили світ. Що це за книги та як вони вплинули на людство? Чому люди їх перечитують раз за разом та продовжують купувати ці твори, хоча існує багато нової, більш сучасної літератури? Розказуємо далі у нашому матеріалі.

Найпопулярнішою книгою у всьому світі є Біблія. Наразі вона має більше 4 млрд примірників та перекладена на 2000 мов. Біблії вже понад 4000 років, але вона все ще є лідером у рейтингу з найпродаваніших книг. Прочитати Біблію – це скоріше про глибоке вивчення культури та історії, ніж про релігію. Не обов'язково бути релігійною, віруючою людиною, щоб прочитати цю книгу.

Мао Дзедун, "Цитатник". Популярність цієї книги зумовлена тим, що свого часу її мав прочитати кожен китаєць. За правління Мао кожному місцевому мешканцю потрібно було знати ці цитати та дотримуватися їх протягом життя. Минуло достатньо часу, але багато хто досі радить шукати відповіді на важливі питання саме у цій збірці. Книга Мао Дзедуна нараховує 427 цитат правителя Китайської Народної Республіки.

Джоан Роулінг, "Гаррі Поттер". Чи існує людина, яка ніколи не чула про казкового хлопчика та письменницю, що створила цю історію? Джоан Роулінг – перша людина, що стала доларовою мільйонеркою виключно завдяки письменництву. "Гаррі Поттера" переклали на 67 мов світу. Книжки про хлопчика, який вижив, мають 400 мільйонів примірників та популярні по всьому світу навіть зараз, хоча історія вже давно закінчена.Варто також додати, що останні чотири книги цієї серії, і досі є найшвидше продаваними книгами в історії книгодрукування. До того ж, ці книги, які раніше діти читали у якості дозвілля, поступово стають шкільною програмою в усьому світі.

Джон Роналд Руен Толкін, "Володар перснів". Володар перснів – найвідоміший фантастичний твір, що був перекладений на 38 мов світу. Вже більше, ніж половину століття книга користується неймовірним попитом та успіхом.

Варто додати, що за перші 40 років свого існування було продано 50 мільйонів примірників цієї книги. Але то після виходу фільму продажі підскочили в два рази. Наразі ж світ має понад 103 мільйони проданих копій книги. Історія ж абсолютно не втрачає своєї актуальності для аудиторії: книги продовжують купувати та перечитувати, а фільм – передивляються.

Пауло Коельо, "Алхмімік". Цей роман переклали на 67 мов, і він вийшов друком у 150 країнах світу. Загальний тираж "Алхіміка" складає понад 65 мільйонів екземплярів.

До речі, цей роман потрапив у Книгу рекордів Гіннеса, бо має найбільшу кількість перекладів іноземними мовами, що були здійснені ще за життя автора твору.

Сама книга присвячена базовим істинам людського життя. Саме ця простота робить книгу такою популярною навіть через стільки років.

А що з цього списку читали ви?

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.