Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Українські традиції – як ворожити на Старий Новий рік

Розповідаємо, як за допомогою ворожіння на свято дізнатися свою подальшу долю

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ворожіння на кохання

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Всі ми любимо свята за дозвілля у родинному колі, зустрічі з друзями, веселощі, відпочинок тощо. Проте свята – це ще й про традиції. А деякі з них бувають досить цікавими чи навіть містичними.

Розповідаємо, як ворожити на Старий Новий рік.

У ніч з 13 на 14 грудня українці відзначають Старий Новий рік. Цей час вважається досить загадковим. А найбільш таємний час починається ввечері, після заходу сонця. Саме тоді українки традиційно ворожили. Вважалося, що за допомогою цього можна дізнатися майбутнє чи, наприклад, ім’я нареченого.

Як підготуватися до ворожіння

Інструкція досить проста:

  • Слід займатися ворожінням серйозно та без сумнівів, інакше передбачення не збудуться.
  • Необхідно розпустити волосся та розв’язати всі "вузли" на одязі (ремені, кільця, браслети та інші аксесуари).
  • Ви маєте чітко формулювати питання.
  • Не можна ворожити у себе вдома.
  • В оселі, де відбувається процес, не повинно бути чоловіків.

Традиційні ворожіння

Ворожіння на Старий Новий рік можуть бути абсолютно різними. Ви також можете займатися цим самостійно чи залучити до процесу подруг.

Увечері дівчина виходить на вулицю та питає ім'я у першого зустрічного хлопця. Як звуть незнайомця, так і будуть звати майбутнього чоловіка.

Під подушку кладуть гребінець, а перед сном промовляють: "Суджений-ряджений, причеши мене!". Той, хто прийде уві сні, і має стати чоловіком.

На посудину з водою ставлять кілька прутиків з віника чи мітли. Миску переміщають під ліжко. Перед сном слід промовити:"Суджений-ряджений, переведи мене через місток". Той, кого дівчина побачить під час сну, і є суджений.

У банку насипають будь-яку крупу і ставлять питання. Лівою рукою необхідно дістати з банки жменю крупи та порахувати зерна. Якщо число парне – відповідь позитивна, якщо непарне – негативна.

Слід взяти гральні карти та на кожного з королів загадати реального чоловіка. Потім карти кладуться під подушку. Вранці необхідно витягнути карти, але не підглядати, яку саме береш.

Піковий король – чоловік дорослий, ще й ревнивець. Трефа передбачає кохання з військовим. Черви підказують, що чоловік буде молодий і багатий. Бубна ж говорить про красивого і веселого нареченого.

Дівчата беруть однакові непрозорі чашки. Їх має бути стільки ж, скільки й охочих ворожити. У кожну кладуть по одному предмету:

  • кільце;
  • монету;
  • хліб;
  • цукор;
  • цибулю;
  • сіль.

В одну з чашок просто наливають трохи води.

Дівчата з закритими очима вибирають свою чашку. Кільце свідчить про швидке весілля. Монета – до багатства. Хліб є вісником достатку. Цукор є ознакою веселощів у житті. Цибуля – до сліз. Сіль є вісником нещастя. Вода – не чекайте особливих змін.

На листках паперу пишуть чоловічі імена, перемішують та кладуть під подушку. Потім після пробудження витягують один папірець, не дивлячись. Написане ім'я стане ім'ям нареченого.

Раніше ми також розповідали про п'ять простих речей, які мають знаходитися у вас вдома, аби залучити багатство. Також ми пояснювали, які кімнатні рослини мають бути вдома у кожного.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.