Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Секрети тайм-менеджменту: як займатися спортом у різний спосіб

Ці поради допоможуть вам тримати себе у формі попри безліч задач, проєктів і дедлайнів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як тримати себе в формі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чимало людей дуже багато працюють щодня та мають шалені графіки. Вони жертвують своїм сном і здоров'ям заради проєктів, задач та виконання власних мрій. Проте постійно забуваємо про бажання наших тіл, ставлячи здоров'я на останні місця у списку важливих справ. Проте воно має стати пріоритетом. Наприклад, навіть у проміжках між усіма насиченими справами можна приділяти час своєму тілу та займатися його станом.

Про це пише Times Of India.

Змініть спосіб пересування

Багато хто з нас використовує для пересування містом таксі чи власну автівку. Проте фахівці рекомендують почати зміни у житті з того, аби відмовитися від цього способу та використовувати для цієї мети велосипед, громадський транспорт або просто ходьбу (якщо ж місце вашої робити знаходиться неподалік). Особливо це буде актуально зараз, коли закінчується зима та починається тепла пора року.

Звісно, що ваш час у дорозі збільшиться, а графік стане більш виснажливим, однак кроки до місця призначення, допоможуть вам залишатися у формі. До речі, це також гарний варіант заощадити кошти на проїзд.

Знайдіть те, що вам сподобається

Спорт не дорівняє спортзал чи пробіжки. Якщо подібна активність вам не до душі, то не слід себе мучити. Ви можете знайти ту фізичну активність, яка слугуватиме вам розвагою та буде існувати у вашому житті як хобі. Спеціалісти радять звернути увагу на такі розваги:

  • серфінг;
  • танці;
  • йога;
  • плавання;
  • скелелазіння;
  • бойові мистецтва;
  • бокс.

Зробіть розпорядок дня

Більшість з нас має певний графік. Ми знаємо, коли нам слід прокинутися та почати збиратися до офісу. Ми приблизно розуміємо, коли варто лягти спати, щоб достатньо відпочити. Ми маємо дедлайні по роботі, графік робочого дня та перерву на обід. Тобто все у нашому житті має певний сценарій. Це означає, що ми також можемо знайти час для нашої активної діяльності, тобто спортивних навантажень.

Рекомендується обрати такі види діяльності, які вимагатимуть уваги на короткий період, але дадуть результат через деякий час. Тому, зрештою, мотивація та дотримання плану стануть ключем до успіху.

Використовуйте сходи

Здебільшого люди живуть у багатоповерхових будинках, тому підіймають до квартири за допомогою ліфту. За допомогою ж нього і спускаються до низу. Проте для людського тіла та здоров'я буде набагато краще на якийсь час відмовитися від нього та користуватися сходами.

"Підйом і спуск по сходах двічі або навіть тричі на день може допомогти прискорити кровообіг, зарядити ваше тіло, підтримувати вас у формі", – зазначають фахівці.

Варто також додати, що до свого розкладу своїх занять можна додати ще й близьких. Таким чином мотивація буде підвищена. Крім того, буде більше можливостей проводити більше часу з близькими. Наприклад, разом ходити на роботу чи з роботи, займатися танцями тощо.

Раніше ми вже розповідали, як підвищити свою продуктивність на роботі. Також ми писали про звички, що підвищують організованість.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.