Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Коли нічого не встигаєш – 5 корисних звичок, які підвищують організованість

Ці поради допоможуть вам організувати вашу щоденну рутину та дозволять встигати всі заплановані справи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

5 корисних звичок

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коли вдається викреслити всі задачі у своєму списку справ та бути максимально продуктивними, то ми відчуваємо себе чудово. Проте, аби кожен день був таким, слід внести кілька змін у своє життя, аби організувати свою щоденну рутину.

Більш детально про нові звички розповідає Real Simple.

Рано прокидатися

Попри те, що ранній підйом може здаватися дискомфортним та навіть лякати, це не означає, що слід його боятися. Ранній підйом не дорівнює тому, що вам потрібно приєднатися до клубу "прокидаємося о 5 ранку". Загальновідомо, що сон дуже важливий для щоденного функціонування. Але навіть якщо ви прокинетеся лише 20 хвилин раніше, то це дасть вам змогу розібратися зі своїми справами чи навіть налаштуватися на цей день:

  • заповнити щоденник;
  • випити чаю чи кави;
  • спокійно поснідати;
  • почитати книгу;
  • послухати улюблену музику тощо.

Спробуйте вставати раніше протягом тижня і подивіться, наскільки зміниться ваш день.

Прати щодня

Ви постійно шукаєте останню чисту пару шкарпеток? Регулярно помічаєте, що зовсім не маєте одягу, бо він купою лежить у кошику для брудної білизни? Щоденне прання може допомогти вас трохи "розвантажити".

Якщо ж у вас велика сім’я, то щоденне прання сприятиме вашій організації. Тим паче, що стає зовсім незручно, коли ви намагаєтесь випрати усі брудні речі у свій єдиний вихідний. Тому щоденне прання – ваш вклад у ваше ж майбутнє.

Почніть "завтра" вже сьогодні ввечері

Готуватися до наступного дня краще напередодні ввечері. Такий підхід може допомогти почати роботу. Наприклад, щовечора список справ на наступний день і ставте собі запитання – чи слід зібрати якісь речі вже сьогодні, аби не гаяти час завтра? Або, можливо, розморозити м'ясо, щоб вже завтра розпочати приготування?

Навіть якщо ви не маєте великої родини, то вам все одно не завадить завчасно продумати, що ви одягнете вранці. Це допоможе вашій організації та продуктивності, адже заощадить багато ресурсів.

Невелике прибирання

Також рекомендується прибирати безлад щодня. Це не означає постійно перебирати шафи, комори та ящики. Це більше про турботу про дрібниці.

Тобто позбутися очевидного сміття, коли ви його бачите:

  • порожня банка на журнальному столику;
  • непотрібні папірці біля робочого місця;
  • стара туш, яку ви вперто продовжуєте класти до іншої косметики;
  • порожній тюбик у ванні та багато інших речей.

Слідкуйте за призом

Якщо ваша мета – мати організований будинок, то непоганою ідеєю буде створити дошку бажань. Повісити таку дошку можна у себе вдома, аби бачити її щодня. Вона може знаходитися біля вашого ліжка чи робочого місця. Якщо ви переглядатимете свою дошку принаймні раз на тиждень, то ви нагадаєте собі, чому вам потрібно робити те, що є у вашому списку. І це стане для вас додатковою мотивацією на шляху до щасливого життя.

Раніше ми вже розповідали про продуктивні заняття, якими можна зайняти себе під час нудьги. Також ми вже пояснювали, як уникнути вигорання на роботі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.