Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не впізнаєте себе – 6 порад, які покращать вашу продуктивність на роботі

Досить часто ми зіштовхуємося з тим, що не вкладаємося у дедлайни чи робимо помилки навіть у простих завданнях, проте цим проблемам можна зарадити

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Продуктивність на роботі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Багатьох з нас переслідує відчуття, що ми робимо недостатньо, що, звісно, викликає стрес та почуття розчарування в собі. Проте продуктивність насправді залежить від багатьох факторів: день тижня, час доби, ментальний та фізичний стан тощо. До того ж, можливо, що вам слід змінити деякі правила у вашому повсякденному житті, аби дійсно виконувати більше, ніж ви зазвичай звикли.

Детальніше про це пише Very Well Mind.

Чому ваша продуктивність може бути знижена

Причин, що знижують нашу продуктивність, існує безліч. Наприклад, постійні відволікання та переривання. Це можуть провокувати соціальні мережі, повідомлення, електронні листи, дзвінки та інші надокучливі фактори. Таким чином ваша концентрація буде сильно знижена.

Втома також здатна знищити вашу продуктивність, адже єдине, про що будуть ваші думки – це сон і відпочинок. Тому настільки важливо вміти розслаблятися та спати не менше семи годин.

Також негативно на людський організм впливає стрес. Багатьом здається, що короткі спалахи стресу здатні допомогти вкластися у дедлайни, але хронічний стрес знижує продуктивність та здатен привести до вигорання.

Варто також додати, що вашу продуктивність знижує токсичне середовище, проблеми зі здоров'ям та навіть нудні завдання, які не захоплюють і не стимулюють.

Крім того, продуктивність залежить ще й від самої людини: її генетики, рис характеру та інших особливостей.

Як підвищити власну продуктивність

Є чотири фактори, які є компонентами продуктивності. До них належать:

  • Зосередженість. Ви повинні мати можливість зосередитися на поточному завданні та уникати будь-яких відволікань.
  • Енергія. Вам потрібна розумова та фізична енергія, аби виконати ту чи іншу задачу.
  • Управління часом. Слід стратегічно розставляти пріоритети для своїх справ, щоб ефективно керувати власним часом.
  • Послідовність. Ви повинні бути в змозі зберегти свою концентрацію та енергію, які дають можливість працювати в стабільному темпі.

Проте як зробити так, аби ці чинники працювали на вас?

Упорядковуйте все

На вашому робочому столі занадто багато всього, зокрема сміття та непотрібних речей? Тоді настав час це виправити. Зазначається, що прибирання на робочому місці може не лише підвищити кількість вільного простору, але й продуктивність, а також покращити вашу здатність приймати рішення і загальне самопочуття.

Складіть список справ

Це може прозвучати банально, але список дійсно виручає багатьох та допомагає підвищите продуктивність. Просто складіть план дій, де задачі будуть розташовані за рівнем пріоритетності.

Налаштуйтесь на одне завдання

Вам може здаватися, що виконувати кілька справ одночасно – гірна ідея, але це не так. Многозадачність здатна знизити вашу концентрацію, тому вам знадобиться значно більше часу, аби розібратися зі своєю роботою.

Вимикайте сповіщення

Сповіщення з соціальних мереж, різних сайтів і додатків будуть вас спокушати, тому фахівці радять їх вимикати у робочий час. Тоді ви зможете зберегти свою увагу, яка у цей час присвячена різним проєктам.

Навчиться говорити ні

Якщо ви розумієте, що обмежені у ресурсах, то сміливо відмовляйте. Люди, які беруть на себе занадто багато, перебувають у стані, де вони нічого не встигають, але постійно працюють.

Спробуйте техніку Pomodoro

Ця техніка передбачає інтенсивне виконання ваших справ протягом 25 хвилин, а потім ви даєте собі 5 хвилин перерви. Протягом цих 25 хвилин ви повинні бути цілком і повністю зосереджені на своїй робити. Спеціалісти навіть радять встановлювати таймер на ці 25 хвилин, аби краще керувати власним часом.

Раніше ми вже розповідали про методи, які допомагають уникнути вигорання. Також ми писали про ознаки емоційно зрілої людини.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.