Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Емоційне вигорання на роботі – 7 способів його уникнути

Вигорання є однією з головних проблем сучасності, адже ми постійно працюємо та зовсім не вміємо відпочивати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як боротися з вигоранням

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вигорання – дуже розповсюджена проблема. Наразі у суспільстві процвітає культ продуктивності, шо погано відображається на людському здоров'ї, зокрема постійна виснажлива робота призводить до хронічної втоми. Під час такого стану ми не просто не хочемо братися за свою роботу, а відчуваємо роздратування та знесилення під час будь-яких побутових справ.

Розповідаємо, що робити, якщо ви постійно знаходитесь у стані фізичного та психічного виснаження.

Насолоджуйтесь процесом

Часто ми виконуємо справи не тому, що вони важливі, а тому, що нам справді хочеться їх виконати. Наприклад, нам хочеться зустрітися з друзями, подивитися повний фільм, сходити у спортзал і тому подібне.

Звісно, що не всі важливі справи дійсно приємні, але ми можемо їх такими зробити. Поєднуйте важливе та приємне, аби невимушено виконувати навіть найскладніші завдання.

Слідкуйте за режимом сну

Недосипання – досить підступна штука. Люди, що сплять менше шести годин на добу мають проблеми зі своїми моторними навички. Крім того, у них знижуються когнітивні здібності.

Після декількох безсонних ночей ми обіцяємо собі, що нормально виспимося, але одного разу не буде достатньо. Якщо ви боретесь з вигоранням, то ви маєте спати не менше семи чи восьми годин на добу.

Вчиться концентрації

Більшість сучасних людей постійно перебувають у стані розфокусованності. Це пов'язано з тим, що ми постійно та дуже швидко отримуємо багато різної інформації з найрізноманітніших джерел:

  • електронна пошті;
  • месенджери;
  • соціальні мережі;
  • новинні сайті тощо.

Тому наразі людям доводиться докладати набагато більше зусиль, аби зосередитися. А це означає, що більше сил, часу та енергії йде не виконання справ.

Не робіть забагато

Наразі люди постійно працюють, тому розучилися відпочивати. Нам складно брати перерви, розслаблятися під час відпусток чи вихідних. Проте це необхідна навичка, аби відновити сили.

Зробіть за день таку кількість справ, аби ви змогли відновитися вже сьогодні. Зробіть за тиждень таку кількість задач, яка дозволить вам відчувати полегшення не цього місяця, а вже цього тижня.

Починайте з некрасивого

Почніть день зі справи, яка вам зовсім не подобається. На початку дня ви матимете достатньо сил та енергії, аби закінчити з тим, що вам не до душі. Після цього ви зможе цілий день займатися справами, які здаються вам більш приємними.

Не перепрацьовуйте

Ми постійно намагаємося щось вдосконалювати та доробляти, але дуже швидко це втрачає будь-який сенс. У якусь мить ми розуміємо, що доклали більше ресурсів, ніж отримали результатів. Саме у цей момент ви маєте вирішити для себе, що проєкт закінчений.

Розберіться з проблемами

Якщо вас щось тривожить, ви постійно думаєте про якісь сторонні речі під час роботи, то вам не уникнути вигорання. Таким чином ви будете втрачати час на власні думки та переживання, а робота стоятиме на місці. Тому скоро ви відчуєте як моральне, так і фізичне виснаження.

Розберіться зі своїми побутовими проблемами та складнощами, аби вони не відволікали вас під час праці.

Раніше ми вже розповідали, як бюджетно мандрувати під час відпустки. Також ми писали про дозвілля, яким можна займатися взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.