Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Ідеальна відпустка: 6 порад, як можна бюджетно мандрувати

Багатьом людям здається, що подорожі не можуть бути бюджетним дозвіллям, проте існують лайфхаки, які допоможуть заощадити на поїздці

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради для мандрівників

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Зимові свята закінчилися. Проте це не привід сумувати. Якщо ви все ще відчуваєте втому та брак відпочинку, то можете взяти невелику відпустку та відправитися у якусь поїздку з друзями, родиною чи навіть у компанії самого себе. Проте у січні багато людей відчувають брак коштів після новорічних свят. Як же вирішити цю проблему?

Розповідаємо, як бюджетно мандрувати.

Для багатьох людей січень є складним місяцем. Це пов'язано з тим, що багато різдвяних покупок "з'їдають" наш бюджет:

  • ялинка;
  • прикраси;
  • подарунки;
  • святковий стіл тощо.

Проте, якщо дуже хочеться відправитися в поїзду на вихідні, чи у вас запланований відпочинок, то є декілька порад, які допоможуть вам заощадити.

Подорожуйте самостійно

Не бійтеся мандрувати на самоті з собою. Таким чином ви зможете створити ідеальну поїздку, яку не потрібно буде ні з ким узгоджуватися. До того ж ви самостійно будете розпоряджатися коштами, які підуть виключно на ваші задоволення та потреби.

Не слід чекати на мить, коли хтось з близьких зможе теж взяти відпустку на роботі, аби поїхати з вами. Маєте можливість кудись відправитися? Тоді вирушайте.

Плануйте все заздалегідь

Якщо плануєте поїхати кудись, то рекомендується шукати квитки завчасно. Тоді вони обходяться доволі бюджетно. До того ж ви зможете купити квитки на ті місця, які вам до душі. Якщо ж все робити в останню мить, то доведеться вибирати з того, що залишилося.

Подорожуйте з мінімумом речей

Візьміть з собою у поїздку лише найнеобхідніше. Це заощадить ваш час та гроші. Крім того, з легким багажем пересуватися буде набагато легше.

Заощаджуйте на житлі

Забудьте про готелі. За досить демократичною ціною можна стати тимчасовим мешканцем хостела чи квартири. Також ви можете просто зняти кімнату.

Ціна буде залежати від умов та розташування житла. Наприклад, чим ближче до центру – тим ціна буде вищою.

Ходіть пішки

Якщо ви не будете пересуватися на таксі, то це теж допоможе зекономити. Також, якщо погода не задалась або місто досить велике, то ви можете скористатися громадським транспортом. Це, звісно, не є безкоштовним способом пересування, але це значно дешевше, ніж автівка.

Заощаджуйте на їжі

Під час подорожі не обов’язково обідати та вечеряти у найдорожчих ресторанах міста, які ви колись бачили в інтернеті. Смачно поїсти можна й бюджетних закладах.

Уникайте кафе, які розташовані в центрі міста, біля туристичних зон чи орієнтуються на туристів, адже їхня ціна може бути невиправдано високою.

Також, якщо ви вирішили залишитися в новому місці на тиждень чи довше, то можете відправитися у супермаркет та готувати самостійно з придбаних продуктів.

Не порівнюйте свою подорож з поїздками блогерів чи людей, яких зовсім не знаєте. Зосередьтесь на відпочинку та отримуйте задоволення.

Раніше ми вже писали, яким дозвіллям слід зайнятися у січні. Також ми вже пояснювали, у які настільні ігри слід пограти з близькими на вихідні чи свята.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.