Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Поради для всієї родини: як зміцнити свій імунітет взимку

Якщо ця їжа стане частиною вашого звичайного раціону, то хвороби зникнуть з вашого життя

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Продукти для зміцнення імунітету

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Узимку ми хворіємо частіше, ніж в інші пори року. Тому питання зміцнення імунітету стоїть гостро як ніколи. Одним з основних компонентів, що впливають на наше тіло, є наше харчування. І якщо взимку ви часто страждаєте на застуди, то час переглянути свій раціон.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала список продуктів, які допоможуть вам покращити стан свого здоров'я, тому їх точно слід покласти у ваш продуктовий кошик.

Продукти, що містять магній

Чимало лікарів та дієтологів схиляються до думки, що всі хвороби починаються зі стресу. А магній – той чарівний інгредієнт, який здатний його перемогти. Фахівці радять приймати його як добавку або купувати продукти, де він міститься:

  • нут;
  • горох;
  • мигдаль;
  • фундук;
  • морепродукти;
  • гречка;
  • шпинат;
  • кіноа тощо.

Також багато магнію є у мінеральній воді.

Морська риба

Морська риба – це порятунок для тих, хто страждає від частих застуд. Вона багата на кислоти омега-3, легкозасвоюваний білок і амінокислоти. Крім того, вона містить у собі достатньо цинку – елемента, який бере активну участь у формуванні імунних клітин. Експерти рекомендують вибирати жирну рибу, аби отримати дійсно гарний ефект:

  • форель;
  • лосось;
  • скумбрія;
  • тунець.

Часник

Часник є потужним джерелом фітонутрієнтів. Подрібнений, розжований або дрібно нарізаний часник вивільняє аліцин, який добре підготує імунну систему для боротьби з будь-якою інфекцією.

Броколі

Броколі у складі страв – теж потужний союзник у боротьбі з інфекціями. У ній є безліч корисних речовин: цинк, селен, вітаміни A, C, Е і навіть рідкісний вітамін D, які допомагають укріпити імунну систему. Лікарі називають броколі природним імуностимулятором. Тому не забудьте придбати і її також.

Куркума

Активний компонент куркумін, який знаходиться у складі куркуми, підвищує імунітет, руйнує шкідливі протеїни та знижує рівень холестерину. Це своєрідний природний антибіотик, який до того ж покращує роботу шлунково-кишкового тракту і захищає печінку. Завдяки куркумі швидко засвоюються корисні мікроелементи. Тому організм і стає більш стійким до вірусів.

Імбир

Якщо ви полюбляєте чай, то вам досить просто укріпити свій імунітет. Додавайте в чай собі та близьким лише одну чайну ложку кореня імбир. Тоді захист від інфекцій вам та вашій родині гарантовано.

Попри всій не дуже привабливий зовнішній вигляд, імбир дуже корисний, адже має велику кількість аскорбінової кислоти, вітамінів групи В, А, кальцій, цинк, йод, завдяки чому й здатний побороти застуду.

Болгарський перець

Всі ми знаємо про важливість вітаміну С і той факт, що він міститься у цитрусових. Але болгарський перець анітрохи їм у цьому не поступається. Один перець містить у собі більше вітаміну С, ніж потребує наша денна норма, тому для підтримки імунітету досить з'їдати половинку перцю щодня.

Раніше ми вже розповідали про продукти, що здатні покращити настрій. Також ми пояснювали, які фрукти у магазині краще оминати та чим їх можна замінити.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.