Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

На стражі сну: які 6 продуктів допоможуть заснути

Зверніть увагу на цю їжу в магазині, адже вона сприятиме покращенню сну та боротиметься з безсонням

Фото: Unsplas. Колаж: Pro Гроші

Продукти для якісного сну

Фото: Unsplas. Колаж: Pro Гроші

Нестача сну є класичною проблемою сучасних людей. Ми постійно відчуваємо брак фізичних сил і моральне виснаження. Нашій культурі притаманні жарти про те, що ми "відпочинемо на тому світі". А спроби надолужити сон на вихідних стали нормою. Аби виправити це, експерти радять переглянути всі свої звички, зокрема і режим харчування.

Детальніше про це пише Eat this, not that.

Раціон відіграє одну з ключових ролей у нашому здоров'ї, зокрема й у якості сну. Тому ваш режим харчування повинен бути багатий на поживні речовини, доповнений фруктами, овочами, цільнозерновими продуктами та нежирними білками. Проте певна їжа може додатково сприяти покращенню сну.

Продукти, на які слід звернути увагу в магазині

  • Ківі. Ківі відомий своєю пухнастою шкіркою та кислим смаком, але ми маємо відзначити також його потенційний вплив на сон. В одному дослідженні дорослі люди, які мали порушеннями сну, виявили його покращення після чотирьох тижнів регулярного вживання ківі.
  • Арахіс. Триптофан – це амінокислота, яка пов’язана з циклом сну. Триптофан міститься у багатьох продуктах: арахіс, індичка, молоко та яйця. Огляд у Nutrition Research стверджує, що такі продукти сприяють гарному сну. І погодьтесь, що споживати горіхи набагато простіше. ніж індичку. Вони можуть стати інгредієнтом багатьох легких страв. Також їх можна використати як перекус замість снеків, адже вони ще й калорійні.
  • Лосось. Омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти, які містяться в морепродуктах. Вони зазвичай позитивно впливають на здоров’я серця та когнітивні функції. Однак ця поживна речовина також може відігравати певну роль у сні. Наприклад, споживання жирної риби покращує регуляцію сну, тоді як дієта з низьким вмістом омега-3 знижує якісь нічного відпочинку.
  • Гриби. Небагато продуктів містять вітамін D, але гриби, містять приблизно 46% його добової норми. Чому це так важливо? Дефіцит вітаміну D пов’язаний із вищим ризиком розладів сну, включаючи його низьку якість, коротку тривалість та денну сонливість.
  • Гарбузове насіння. Продукти з високим вмістом магнію, такі як гарбузове насіння, допомагають відчувати себе краще зранку. Дослідження виявили зв’язок між низьким споживанням магнію та дуже коротким сном (менш ніж п'ять годин на ніч), а також сонливістю вдень.
  • Помідори. Попри те, що вміст мелатоніну в помідорах може змінюватися залежно від багатьох факторів (сезону, року та виду), вони вважаються важливим продуктом для сну через природний рівень мелатоніну.
    Було проведено двомісячне дослідження серед жінок у постменопаузі, які страждали через поганий сон. Результати показали, що загальний показник якості сну був вищим у групі жінок, які з’їдали 250 грамів помідорів за дві години до сну, ніж у групі, яка не споживала помідори.

Пам'ятайте, що дані поради є лише рекомендаціями. Проте якщо вас дійсно турбують проблеми зі сном, то краще звернутися до фахівців.

Раніше ми писали про продукти, які підіймають настрій. Також ми вже розповідали про здорове харчування та його принципи.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.