Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Піднімають настрій – 5 продуктів, що мають бути у вашому раціоні

Ця їжа знижує рівень стресу та тривоги, тому вам слід покласти її у ваш продуктовий кошик під час наступного шопінгу

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Важливі та корисні продукти

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ми живемо у світі дедлайнів. Кожен з нас має список справ, з якими має впоратися до певного часу. Тому іноді здається, що подолати стрес та тривожність майже неможливо. Проте є поради, які допоможуть вам покращити свій стан. І пов'язані вони зокрема з харчуванням.

Детальніше про це пише Real Simple.

Чи здогадувалися ви про те, що навіть звичайна їжа здатна змінити вас, зокрема ваш настрій? Ви можете здивуватися, але деякі продукти є ключем до вашого гарного самочуття та емоційного стану.

Звісно, що вони не замінять вам терапію чи лікування. Але якщо ви хочете підійти комплексно до розв'язання ваших психологічних проблем, то цей пункт також треба враховувати. Отже, на яку їжу слід звернути увагу, перебуваючи у супермаркеті?

Жирна риба

Вживання жирної риби (такої як лосось чи тунець) може підтримувати здоров’я тканини мозку та потенційний психічний добробут, знижує рівень тривожності та запобігає розвитку депресії. Подібна риба містить у собі жири, що також борються процесами як погіршення пам'яті та втратою когнітивних дисфункцій.

Але якщо ви не любите риби, то її можна замінити волоські горіхи та насіння чіа. Вони не засвоюються так добре, як жири в морепродуктах, але є непоганою альтернативою.

Зелень

Шпинат або капуста є одними з найкращих продуктів для здоров'я мозку. І це не дивно, адже вони буквально наповнені поживними речовинами. Листкова зелень багата на поліфеноли, вітаміни Е та С, які містять у собі антиоксидантні та мають протизапальні властивості.

Крім того, вітамін С допомагає очистити організм від надлишку кортизолу, який відомий як "гормон стресу".

Ягоди

Спеціалісти наголошують, що здоровий кишківник дорівнює здоровий мозок. Тобто дуже багато корисних для кишківника продуктів (таких як продукти з високим вмістом клітковини) також чудово підходять для мозку.

До списку корисних ягід потрапили зокрема чорниця, полуниця та малина.

Вони здатні підіймати настрій, полегшувати тривогу та депресію.

Устриці

І знову повертаємося до прихильників морепродуктів, адже устриці – ще одне чудове джерело важливих речових для нашого мозку. Йдеться про цинк, який має вирішальне значення для регулювання настрою та стресу.

Згідно зі словами фахівців, дорослим потрібно близько 11 міліграмів цинку на день, а одна устриця середнього розміру містить приблизно 5 міліграмів. Тобто вживання лише двох-трьох устриць на день допоможе вам отримати достатню кількість цинку.

Але якщо вам не до вподоби саме устриці, то їх можна замінити іншими продуктами:

  • краби;
  • омари;
  • горіхи;
  • бобові;
  • яловичина тощо.

Чорний шоколад

Чорний шоколад підіймає настрій не тільки через свій смак. Ці ласощі багаті на поліфеноли, які контролюють нейрозапалення та посилюють нейрогенез (виробництво нових нейронів).

Варто додати, що темний позитивно впливає на кишківник, бо живить корисні бактерії, які позитивно впливають на наш мозок. У цьому типі шоколаду також міститься магній, який допомагає зменшити занепокоєння.

Раніше ми вже розповідали про те, як почати здорово харчуватися. Також ми писали ідеальний зимовий раціон.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.