Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Більше шкоди, ніж користі – які фрукти краще оминати в магазині

Ми звикли вважати, що всі фрукти є корисними за замовчування, але ця думка є хибною

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Корисні та шкідливі фрукти

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Чимало людей люблять фрукти. Вони смачні, солодки та приносять купу задоволення. Звісно, що фрукти корисні, але далеко не всі подібні продукти ідеально впливають на нас.

Mashed розповідає про те, які фрукти повинні бути основною складовою вашого постійного раціону, а від яких краще відмовитися.

Фрукти, якими краще не зловживати

Банани. Банани містять переважно вуглеводи. А 93% калорій ми отримаємо саме з вуглеводів. Крім того, банани на 16% складаються з цукру. Тому нехай вони й смачні, але назвати їх корисними досить важко.

А корисний крохмаль, що міститься в незрілих бананах(він насправді діє більше як клітковина ніж вуглеводи), перетворюється на цукор, коли банан дозріває.

Тому замість банана на сніданок чи перекус краще спробувати поласувати яблуком або грейпфрутом. Вони наситять організм, не навантажуючи кров цукром. Але якщо вам дуже хочеться банан, то краще обрати той, що має більш зелений відтінок.

Манго. Манго мають таку саму проблему, що й банани – вони містять у собі занадто багато цукру. Наприклад, одна чашка манго містить 100 калорій і 23 грами цукру.

Фахівці радять вживати цей фрукт помірно. Наприклад, замість смузі з манго використати основу з ананаса та покласти кілька невеликих скибочок манго для смаку.

Вишня. Вишня, як і два попередніх продукти, занадто "цукрова". Одна чашка вишні – це приблизно 17,7 г цукру. Тому такі ягоди можуть бути шкідливими для діабетиків.

До того ж вишні мають й інші недоліки: спричиняють здуття живота та викликають газоутворення.

Виноград. Насправді вживання винограду має багато негативних наслідків:

  • збільшення ваги;
  • перевантаження вуглеводами;
  • проблеми з кишківником;
  • прояви алергії.

Тобто ці плоди не є таким легким перекусом, здається на перший погляд.

Апельсини. Ми звикли до того, що апельсини дуже корисні. Тоді чому вони опинилися у цьому списку?

Річ у тому, що вплив апельсинів й апельсинового соку пов’язують не тільки зі зниженням твердості зубної емалі. Шкода від апельсинів була прирівняна до шкоди від солодких газованих напоїв.

На яких фруктах краще зупинити свій вибір

Якщо ви шукаєте смачний тропічний фрукт, то виберіть ананас, що багатий вітаміном С і марганцем. Крім того, він також містить фермент під назвою бромелайн, який допомагає засвоювати антибіотики, може боротися з діабетом, хворобами серця та онкологією.

Кавун чудовий помічник у тому, аби уникнути зневоднення. Він також знижує артеріальний тиск та зменшує болі у м’язах. Також кавун містить широкий спектр поживних речовин:

  • вітамін С;
  • калій;
  • мідь;
  • вітамін А;
  • вітамін В5.

Яблука. Ці фрукти доступні, дешеві, смачні та корисні. Вони корисні для схуднення та наповнюють організм людини клітковиною. Шкірка яблук також містять поліфеноли, тип антиоксидантів, які знижують ризик інсультів і серцевих захворювань. Проте найбільше поліфенолів міститься у червоних плодах.

Ківі. Ківі є ідеальним стане ідеальним доповненням раціону для людей, які мають проблеми зі шлунком. Дослідження продемонстрували, що ківі впливає не лише на сприяння травленню, але й на покращення засвоєння поживних речовин. Також цей фрукт допомагає зменшити здуття живота та дискомфорт, а також покращити загальний стан кишківника.

Чорниця. Вишні краще замінити чорницею, адже її вплив на організм неможливо переоцінити. Одна чашка чорниці містить 4 грами клітковини і лише 15 грамів вуглеводів. У цій чашці також міститься 24% рекомендованої щоденної норми вітаміну С і 36% рекомендованої дози вітаміну К.

Чорниця містить багато антиоксидантів, які можуть зменшити наслідки старіння.

Дослідження також виявили, що чорниця покращує пам’ять, має протидіабетичний ефект і може зменшити пошкодження м’язів після інтенсивного тренування.

Раніше ми пояснювали, який напій є найбільш корисним – чай або кава. Також ми писали про те, як почати здорово харчуватися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.