Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не перетвориться на "клубок" – 3 методи зберігання гірлянди, аби вона не плуталась

Якщо знати декілька секретів, то назавжди можна забути про часи, коли ви витрачали багато ресурсів на розплутування вогників

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як уникнути заплутаної гірлянди

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вже через тиждень українці святкуватимуть Різдво, а через два – зустрічатимуть Новий рік. Тому наразі багато хто займається декоруванням власної оселі – прикрашає ялинку, двері та вікна, зокрема гірляндами. Проте розплутати вогники перед святами часом буває не просто, адже вона сильно заплутується.

Real Simple розповідає, як зробити своє життя легшим та уникнути неприємних відчуттів під час прикрашання квартири чи будинку.

Кожному з нас знайоме те відчуття, коли ти розумієш, що зараз витратиш купу ресурсів (час, терпіння) на розплутування гірлянди. Але існують декілька лайфхаків, які допоможуть перетворити "клубок" вогників на прикрасу.

Коробка для гірлянд

Коли ми купуємо гірлянду, то вона завжди ідеально складена в коробочку. Проте скласти її так само після новорічних свят буває складно. Для того, аби, мерехтливі вогники не заплутувалися, експерти радять використовувати для зберігання не внутрішню частину коробки, а зовнішню.

Далі список дій виглядає так:

  • Одну частинку гірлянди слід прикріпити за допомогою скотчу та обмотати навколо коробки. Таким чином гірлянда не заплутається між собою.
  • Коли ви домотаєте гірлянду до кінця, то також закріпіть скотчем.
  • Замотайте її у крафтовий папір.

Наступного року, коли ви нову розпочнете декорування оселі, вам знадобиться всього кілька секунд, щоб розплутати вашу декорацію. Це збереже ваш настрій та заощадить час.

Картон

Якщо у вас не збереглася коробка, то аналогічний метод, який описаний вище, можна застосувати до картону. Як саме?

Для цього вам знадобиться шматочок картону, навколо якого ви обмотаєте гірлянду. Зверху обгорніть прикрасу пухирчастою плівкою – так вона буде краще зберігатися.

Циліндр

Ще один чудовий спосіб скласти гірлянду – використати щось циліндричної форми. Це може бути що завгодно – труба чи навіть упаковка від чипсів фірми Pringles. Обгорніть ліхтарики навколо цього циліндра, закріпивши початок та кінець скотчем.

Як правильно повісити гірлянду на ялинку

Раніше ми вже розповідали, що повісити святкові вогники на ялинку треба вміти. Чому це так важливо? Якщо зробити це неправильно, то ялинка буде виглядати не гарно. До того ж гірлянда, яка розміщена неправильно, може пошкодити іграшки та інший ялинковий декор.

Один зі способів називається вертикальний.

Для цього слід розділити ялинку на три частини.Зазначається, що ділити слід зверху вниз навколо конуса дерева. Таким чином вся ялинка буде прикрашена рівномірно, а не частково, як часто стається.

Далі фахівці рекомендують почати з першої нитки, яка знаходиться внизу. Тягнути її слід вгору, а потім поступово опускати. Подальші рухи повинні відбуватися таким саме способом.

Після закінчення цього процесу вогники слід "запхати" якомога далі в гілки ялинки, аби залишити місце для іншого святкового декору.

Якщо вам цікаво дізнатися про інші способи прикрашення ялинки вогниками, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом.

Раніше ми вже розповідали, як обрати гірлянду. Також ми пояснювали, від яких новорічних прикрас давно слід позбутися.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.