Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Рідкісні та незвичні: 6 варіантів імен для хлопчиків

Вважається, що діти, які матимуть ці імена, будуть щасливі та успішні протягом всього свого життя

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Імена для хлопчиків

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вибрати ім'я дитині навряд буває просто. Батькам доводиться враховувати багато факторів, перш ніж назвати сина чи доньку. Треба, аби ім'я було красивим, подобалося і батьку, і матері, мало гарне значення, ще й гармонійно поєднувалося з прізвищем і по батькові. Тому багато людей перебирають десятки варіантів, перш ніж знайти те, що їм сподобається.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала п'ять варіантів імен для хлопчиків, аби допомогти вам з вибором у такій непростій справі.

Святогор

Ім'ям Святогор колись називався богатир, який згадується у слов'янській міфології. Ім'я є уособленням сили та незламності.

Проте попри ці гарні характеристики, богатир, згідно з легендою, був самотнім і так не знайшов собі місце у житті. І батькам, які планують так називати дитину, слід враховувати цей момент.

Проте не все так страшно, адже "Святогор" володіє й іншими позитивними рисами: допитливість, впевненість у собі, доброзичливість та інші. Тому не варто викреслювати цей варіант зі списку, якщо таке ім'я прийшлося вам до душі.

Маркіян

Ім’я Маркіян походить від латинського імені Marcin або Martianus, що означає "той, хто належить Марсу". Маркіян є одним з тих імен, що присвячені культу римського бога Марса. Також до них належать імена Марко та Мартін.

Дитина, яку назвуть Маркіяном, спокійна, розсудлива та комунікабельна. Також хлопчик може досягнути успіху у будь-якій галузі. Зазначається, що серед власників подібного імені є дипломати, актори, науковці, поети та письменники.

Тихон

Тихон – ім’я грецького походження, що дослівно тлумачиться як "вдалий". Вважається, що хлопчика на ім'я Тихон завжди буде переслідувати вдача, а в усіх справах і сферах життя йому буде таланити. Це може зацікавити мам і тат, що ще не визначилися з ім'я для дитини.

Дитина з таким іменем буде досить спокійною, самостійною, серйозною та матиме багату фантазію.

Самуїл

Ім'я Самуїл має давньоєврейське походження та перекладається як "ім’я Бога", "Бог почув" або "почутий Богом". Самуїл – весела, непосидюча та навіть трохи бешкетна дитина.

Проте хлопчик, який матиме таке ім'я, стане справжнім лідером і назавжди залучиться підтримкою вищих сил. Тому рекомендуємо розглянути майбутнім батькам подібний варіант.

Любомир

Любомир теж має слов'янські витоки. І, як ви вже здогадалися, походить від слів любов та мир, що вже багато говорить про його власника. Хлопчик, якого батьки нагородять таким ім'ям, буде володіти безліччю чудових рис:

  • оптимізм;
  • доброзичливість;
  • чуйність;
  • вміння співчувати тощо.

Серафим

Серафим – ім'я латинського походження, яке вперше з’явилося ще в часи Римської імперії. У перекладі з давньоєврейської означало "вогненний". А пізніше від цього імені було утворене жіноче "Серафима".

Дитина, на ім'я Серафим дуже працьовита, самостійна та незалежна. Безліч батьків прагнуть, аби їхня дитина володіла такими рисами, тому подібне ім'я може стати гарним варіантом.

Раніше ми також розповідали, які імена стануть трендовими у 2024 році. Також ми вже пояснювали, як назвати дівчинку, аби вона була сильною та незалежною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.