Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Як назвати доньку? 7 імен, що подарують дівчинці силу та амбіції

Пропонуємо вашій увазі список імен для дівчат, які будуть до душі майбутнім батькам, адже мають давню історію та чудове значення

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Жіночі імена

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Вибір імені для дитини – завжди справжнє випробування для батьків. Іноді навіть доводиться шукати компроміс, адже матері подобається один варіант, а батькові – зовсім інший. До того ж досить часто майбутні батьки зіштовхуються з тим, що більшість імен здається їм банальними та занадто розповсюдженими.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала варіанти жіночих імен, які можуть вам сподобатися.

Естер

Ім'я Естер має біблійні витоки та єврейське походження. У перекладі ім'я трактується як "зірка". Альтернативні варіанти перекладу – "ніжна" або "надійна".

Такі дівчата володіють неймовірно сильним характером, тому досягають успіху у житті. Дівчата, яких називають Естер, дуже активні, вперті та вміють постояти за себе.

Луїза

Ім'я Луїза означає "Бог допоміг", "блискуча", "світла" та "усміхнена". Воно має багато версій свого походження. Проте найпопулярніша стверджує, що передалося ім'я від євреїв та утворилося від імені Єлизавета.

Луїза дуже цілеспрямована, творча та має відмінне здоров'я. Життя такої дівчинки буде насиченим, яскравим та сповненим сюрпризами.

Каміла

Ім'я Каміла – латинського походження. Воно перекладається як "служителька храму", "та, що має бездоганне походження".

Якщо ви прагнете, аби ваша донька була працьовитою та амбітною, то вам ідеально підійде це ім'я. Але також варто пам'ятати, що Каміла може бути дуже впертою та самовпевненою. Тому не полюбляє програвати чи визнавати свої помилки.

Меланія

Ім'я Меланія прийшло до нас зі Стародавньої Греції. Воно перекладається як "темна" чи "чорна". Це ім'я поширене у багатьох країнах:

  • Нідерландах;
  • Чехії;
  • Румунії;
  • Португалії;
  • Сербії.

Також воно є популярним у Франції та Великій Британії. Але там це ім'я звучить трохи інакше – Мелані.

Меланія дуже кмітлива, допитлива та комунікабельна, але непостійна та примхлива.

Зореслава

Ім'я Зореслава має слов'янське походження. Свого часу воно утворилося від чоловічого імені Зореслав. Складається з двох слів: "зоря" та "слава". Тому й трактується як "озорена славою" або "яка славить зорю".

Раніше, у міжвоєнні та повоєнні роки, ім'я "Зореслава" було розповсюдженим у Карпатах та різних містах заходу України.

Дівчата, яких називають Зореслава, виростають незалежними, спокійними та легкими у спілкуванні. Проте такі дівчата можуть бути досить емоційними та мати гаряче серце.

Неоніла

Ім'я Неоніла має грецьке походження. В основі лежить слово "неос", яке перекладається як "нова", "молода", "та, що знову з'явилась". Колись е це ім'я було популярне у Візантійській імперії. Наразі ж воно вважається досить рідкісним.

Дівчата з таким ім'ям відомі своєю артистичністю, вдачею та цілеспрямованістю. Неоніла досить спокійна, але при цьому відкрита і яскрава.

Феодора

Ім'я Феодора – давньогрецького походження. Воно складається з двох слів: "феос" і "дарон", які трактуються як "божественний дар". Також це ім'я можна перекласти "подарунок".

Дівчата, яких називають Федора, не терплять обмежень та обожнюють бути у центрі уваги. До того ж вони володіють лідерськими якостями, амбіціями та мають аналітичні здібності.

Раніше ми вже розповідали, які імена мають потужну енергетику. Також ми писали про імена, які стануть трендовими у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.