Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Лобода знову втрапила у скандал: "Я відчуваю себе маленькою людиною"

Відома українська співачка зробила нові скандальні заяви під час інтерв'ю та поділилася своєю позицією щодо російською та українською мов

Фото: Facebook Світлани Лободи. Колаж: Pro Гроші

Співачка продовжить співати російською мовою

Фото: Facebook Світлани Лободи. Колаж: Pro Гроші

Відома українська співачка Світлана Лобода зробила нові скандальні заяви щодо мови: вона продовжить писати пісні як українською, так і російською, щоб усі змогли зрозуміти зміст.

Про це вона розповіла в інтерв'ю російській службі BBC.

Лобода пояснює, що зробила кілька композицій українською мовою для "локального ринку". Проте це не означає, що тепер всі її пісні будуть такими.

"Я багато роблю пісень українською мовою, ці пісні не зрозумілі моїй російськомовній аудиторії, тому я від самого початку говорила, що не планую перекладати українською свої пісні, які були написані російською мовою. Я продовжуватиму писати пісні українською та російською мовами для своєї російськомовної аудиторії, тому що вона дуже велика і це люди, які мене підтримують", – заявила Світлана Лобода.

Співачка також додала, що розуміє "гостроту" питання російської мови в Україні. Проте зазначила, що люди в Європі, де вона виступає, говорять російською.

"Латвія, мої музиканти знають англійську, але говорять всі російською і розуміють російську. Відповідно, вони взагалі не розуміють, про що українські пісні", – пояснила Світлана Лобода.

Співачка також заявила, що "не російська мова зараз вбиває дітей і дорослих", а більша частина країни продовжує говорити не українською.

Також, на думку Світлани Лободи, російська мова не належить виключно російській владі, а у сучасному світі мільйони людей розмовляють російською.

Проте Лобода наголошує, що під час поїздок Україною, вона використовує виключно українську. Але перебування за кордоном це не стосується – там вона продовжує використовувати російську, адже аудиторія її розуміє.

Варто додати, що людям, які продовжують проживати в Росії, але не підтримують війну, співачка співчуває. Лобода зазначає, що вважає їх "заручниками ситуації".

А от росіян, які наважилися виїхати з Росії та почати нове життя, вона похвалила за проявлені мужність та сміливість.

"Я засуджую тих людей, які кажуть, що ми за війну, що треба вбивати. Я засуджую саме цих людей. А люди, які потрапили в ситуацію пастки і вдома плачуть, вдома страждають", – сказала Світлана Лобода.

На запитання ведучого, чи є вона нині найбільшою артисткою України, Лобода відповіла, що це можуть знати лише українці, а вона почувається маленькою людиною.

Співачка додала, що в кожній країні є хороші і погані люди.

"Говорити про те, що ми всі винні, чому в нас таке керівництво, але в Україні теж часто були незадоволені керівництвом, яке було", – підсумувала Світлана Лобода.

Вона також переконана, що люди, які продовжують слухати її музику, знайомі з позицією, тому не можуть підтримувати російське керівництво та російський режим.

Раніше ми також писали про скандал, у який потрапив Іван Дорн. Також ми писали про розлучення Трінчер та Волошина.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.