Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

COVID-19 повернувся: в одній з областей України можуть запровадити карантин

Розповідаємо, у який області підвищено епідемпоріг захворюваності на коронавірус і чого слід очікувати місцевим мешканцям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україні знову загрожує карантин

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час зимового похолодання завжди підвищується ризик підхопити якесь вірусне захворювання. Дана зима в Україні не стала винятком з правил. У Чернівецькій області перевищено епідпоріг захворюваності на ГРВІ, грип та COVID-19.

Про це 15 грудня повідомило Міністерство охорони здоров'я України.

Зазначається, що за попередній тиждень зареєстровано 5 586 тисяч випадків захворювання.

Проте рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області.

У МОЗ пояснюють, що він вираховується в залежності від кількості населення області та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій. В областях, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу, можуть застосовуватися локальні карантини, вони ж посилені протиепідемічні заходи.

Заступник міністра, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін повідомив, що наразі епідпоріг перевищено в Чернівецькій області.

"За попередній тиждень там зареєстровано 5 586 тисяч випадків захворювання на ГРВІ, грип та COVID-19", – йдеться у тексті.

Варто також додати, що у Житомирській області епідемічний поріг відповідає середньому рівню – 8 738 захворілих. Проте в інших регіонах України ситуація залишається та контрольованою та стабільною, тобто зберігається неепідемічний рівень.

Але у разі ускладнення епідситуації у тій чи іншій громаді, обласні комісії ТЕБ і НС можуть локально впроваджувати заходи, спрямовані на зниження ризику та поширення епідемії. Це стосується:

  • лікувальних закладів;
  • освітніх установ;
  • закладів торгівлі;
  • закладів громадського харчування;
  • підприємствах;
  • транспорту.

Протиепідемічні заходи українцям вже відомі. Вони можуть містити:

  • запровадження маскового режиму;
  • соціальне дистанціювання;
  • дотримання вимог особистої гігієни;
  • дотримання вимог температурного режиму;
  • скасування масових заходів до нормалізації ситуації тощо.

Наголошується, що від початку епідсезону у жовтні понад 1,5 млн українців перехворіли на ГРВІ, грип та COVID-19.

За минулий тиждень , тобто з 4 по 10 грудня, в країні зареєстровано 155 539 випадків захворювання, із них 84 823 – серед дітей віком до 17 років.

Також у чотирьох областях зафіксована циркуляція вірусів грипу. Зокрема, у Волинській та Кіровоградській областях зафіксовано грип типу А, в Івано-Франківській та Рівненській областях – грип типу В.

Від початку епідемічного сезону проти грипу щеплення зробили 113 298 людей.

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

Раніше ми вже писали, що три області в Україні перевищили епідпоріг захворюваності. Коли ж відбуваються подібні ситуації, то місцева влада може запровадити певні обмеження, аби запобігти подальшому розповсюдженню хвороби.

Якщо вам цікаво, про які саме області йдеться, та яка ситуація з коронавірусом та грипом в Україні, то дізнатися більше ви можете у нашому матеріалі.

Раніше ми вже пояснювали, коли ФОП має право на лікарняні та декретні виплати. Також ми розповідали, чи оплачується лікарняний під час відпустки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.