Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Ковід повертається? У трьох областях України можуть впровадити карантин

Розповідаємо, де саме на території України перевищено епідемічний поріг та чого очікувати мешканцям цих областей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Коронавірус в Україні 2023

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В України можуть знову запровадити певні обмеження через COVID-19. Це зумовлено тим, що в країні зростає захворюваність на коронавірус та грип.

Про це заявив головний санітарний лікар України Ігор Кузін під час телемарафону.

"13 штамів COVID у нас зараз циркулює територією України. Дійсно, вакцинуватися потрібно, враховуючи те, що зараз суттєве погіршення ситуації з захворюваністю, враховуючи зимовий період", повідомив Кузін.

Зазначається, що серед усіх випадків захворюваності на грип і коронавірус майже 50% госпіталізацій. Серед них багато випадків госпіталізації саме дітей. До того ж на Півночі та Заході країни фіксують перевищення епідемічного порогу.

"В трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг – це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи", пояснив Ігор Кузін.

Він наголосив, що з початку епідемічного сезону вже більше мільйона українців перехворіли на грип та коронавірус. На тиждень до лікарень госпіталізують у середньому 4 200 пацієнтів.

За словами головного санітарного лікаря, коронавірус зараз займає до 35% серед усіх випадків захворюваності серед українського населення.

"Захворюваність на COVID також зростає, за останній тиждень вона зросла на 20%, вона точно зростає серед дітей. Також реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, у тому числі одна дитина", заявив Ігор Кузін.

Коли в Україні скасували карантин

Карантин, який впровадили в Україні через пандемію COVID-19, був скасований на всій території країни 1 липня 2023 року.

Його впроваджували в нашій країни протягом декількох років, починаючи з 12 березня 2020 року. Незадовго до цього 3 березня 2020 року у Чернівецькій області підтвердився перший випадок захворюваності на коронавірус на території України.

Тоді були закриті торговельно-розважальні центри, заклади освіти, станції метрополітену. Також припинилося міжміське, міжобласне автомобільне, залізничне та авіасполучення. Працювали лише аптеки, продуктові магазини, банки та автозаправки.

Протягом років обмеження під час карантину змінювалися (посилювалися чи ослаблювалися) в залежності від стану в певній області.

Всесвітня організація охорони здоров'я 5 травня скасувала статус пандемії коронавірусу.

Раніше ми також розповідали, що в лікарні опинилася дружина Буданова. Також ми пояснювали, чи оплачується лікарняний під час відпустки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.