Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Звідки взялася зайва гривня – цікава задача на увагу та логіку

Зазначається, що під час читання умов та рішення задачі, слід не розгубити свою уважність, бо знайти правильну відповідь не так просто

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ця задача ставить у ступор навіть дорослих

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Існує дуже багато задач і головоломок, які вважається дитячими, зокрема через те, що для них потрібні знання, які школяри отримують ще у початкових класах. Проте іноді все виявляється не так просто як здавалося, і над деякими завданнями ламають голови навіть дорослі.

Розповідаємо про задачу, яку вирішити не так просто, як здається на перший погляд.

Чому цим завданням слід приділити свій час

Подібні головоломки однозначно є корисними, бо чудово зберігають гостроту зору, розвивають увагу та концентрацію, а також тренують пам’ять. Але при цьому ці загадки досить прості, якщо розібратися у їх вирішенні.

Це також перевага таких задач, адже вони підходять для людей будь-якого вікової категорії. Ви можете розв'язувати їх зі своїми друзями, партнером чи дітьми. Це цікавий спосіб корисного, веселого, проте нестандартного дозвілля.

Також у кожної людини своя стратегія, аби знайти правильну відповідь. Це робить подібне проведення часу ще цікавішим, адже ви можете обговорювати стратегії зі своїми близькими.

Завдання

Умови задачі звучать так:

  • Ви взяли в борг у друга та подруги по 25 гривні, у сумі у вас вийшло 50 гривень.
  • Потім ви пішли в магазин, де витратили 45 гривень, тому залишилося 5 гривень, бо 50-45=5.
  • По дорозі ви зустріли сусіда. Він попросив у вас у борг 3 гривні. Ви погодилися та позичили йому ці гроші. 5-3=2. Наразі у вас залишилося всього 2 гривні.
  • Повернувшись додому, ви віддаєте по 1 гривні своїм другу і подрузі, тепер ви винні їм по 24 гривні. 24+24=48 гривень.
  • У цей момент ви зустрічаєте сусіда, він повертає вам 3 гривні вам, тобто 48+3=51 гривня.

Питання: звідки взялася 1 зайва гривня?

Як розрахувати правильну відповідь

Незалежно від того, скільки ви витратили в магазині або зайняли своєму сусідові, друзям ви залишилися винні 50 гривень (25 другу та 25 подрузі).

Борг ваш і борг вам – це абсолютно різні величини, які підсумовувати не можна. Саме тому крок "48+3" не має сенсу, бо через нього з'являється зайва гривня.

Які є ще цікаві головоломки

Раніше ми вже писали про головоломку, яка викликало багато обговорень у соціальних мережах, адже люди не могли дійти до якогось єдиного рішення.

В умовах завдання було сказано, що існує певна людина, яка краде 100 доларів з каси магазину. Згодом ця сама людина купує в цьому ж магазині товар на суму 70 доларів, використовуючи купюру в 100 доларів. Відповідно, що крадій отримує здачу в 30 доларів. Треба визначити, скільки грошей втратив магазин.

Задача може здатися вам простою, але користувачі соціальної мережі X (колишній Twitter) можуть з вами не погодитися.

Також варто додати, що цей пост набрав мільйони переглядів, десятки тисяч уподобань, тисячі ретвітів та коментарів.

Раніше ми вже пояснювали, чому в інтернеті стала вірусною головоломка про продаж корови. Також ми розповідали про шкільну задачу, яка може стати справжнім викликом для багатьох дорослих людей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.