Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Сколихнула соцмережі – яка головоломка про злочинця стала вірусною

Користувачі соціальних мереж були здивовані завданням про крадіжку в магазині та намагалися знайти відповідь

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ця головоломка заінтригувала користувачів соцмереж

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Математичні задачі та головоломки чудово тренують наш мозок, поліпшують пам'ять та покращують концентрацію уваги. Вирішуючи подібні завдання та загадки, ви перемикаєте увагу та змушуєте свій мозок працювати інакше. Наприклад, загадка про людину, яка вкрала гроші з магазину, виявилося досить корисною, адже стала вірусною та змусила багато людей клопотати собі голову над рішенням.

Про це пише видання The Mirror.

Загадка була розміщена на сайті X (колишній Twitter), користувачем @NoContextHumans, який написав, що все ще намагається її розгадати. До допису було додано зображення. На ньому – купюра у 100 доларів та записка.

"Людина краде 100 доларів з каси магазину. Потім вона купує в цьому магазині товар на суму 70 доларів, використовуючи купюру в 100 доларів, і отримує здачу в 30 доларів. Скільки грошей втратив магазин?", – написано на аркуші паперу від руки.

Твіт швидко розлетівся, бо наразі він вже має:

  • 50,8 млн переглядів;
  • 107,3 вподобання;
  • 5169 ретвітів;
  • 5115 збережень.

Запитання здається доволі простим, але це не заважає людям обговорювати в коментарях власні відповіді та рішення.

Судячи з усього, найпопулярніша відповідь серед користувачів платформи досить проста. "Магазин втратив 100 доларів. Проте потім отримав їх назад. Отже, втрата складає 0 доларів. Але потім у грабіжника залишилася решта у сумі 30 доларів. Тобто магазин точно втратив 30 доларів. Також був втрачений товар на суму 70 доларів. Висновок – магазин втратив 100 доларів", – йдеться у тексті.

Багато людей погодилися з таким рішенням.

"Легко, з чим людина увійшла в магазин? Відповідь – ні з чим. З чим вона вийшла з магазину? Як кажуть американці, з товарами на 30 і 70 доларів", – написав один із користувачів.

Однак знайшлося багато тих, хто вважав, що правильна відповідь це 200 або 30 доларів.

Вони пояснили, що початкові 100 доларів, 30 доларів решти та 70 доларів запасів = 200 доларів.

"Відповідь — 30 доларів. Прочитайте запитання. У ньому йдеться про те, скільки магазин втратив грошей, а не товарів. Магазин втратив 100, але повернув їх. Потім вони віддали 30 своїх доларів, тож ось розгадка. Тут не йдеться про товари або їхню вартість", – зазначив один із користувачів соцмережі.

Які є ще цікаві загадки

Раніше ми вже писали про математичку задачку, яка присвячена корові. Цій головоломці вдалося здивувати багатьох людей.

У тексті йдеться про чоловіка, що купив корову за 800 доларів, але потім продав її за 1 000 доларів. Згодом він знову придбав корову, але вже за 1 100 доларів. Вже цю корову він продав за 1 300 доларів. Потрібно назвати підсумкову суму заробітку.

Якщо вам цікаво, які відповіді отримали користувачі соцмереж, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Раніше ми також писали шкільну задачу, яка може стати викликом для дорослих. Також ми розповідали про головоломку, від якої буде "плавитися" мозок.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.