Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Ця головоломка під силу не кожному – перевірте себе

Іноді подібні головоломки здатні ввести в оману, але насправді для легкого та правильного розв'язання цих задач необхідно застосувати логіку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головоломка, над якою треба добре подумати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато людей, незалежно від віку, люблять вирішувати головоломки. Деякі вважають це непоганим видом дозвілля, яке допомагає розважитися. Але іноді у Мережі можуть з'явитися дійсно складні математичні задачі, над яким варто помізкувати. І дійсно, над ними потім "ламають голови" сотні, а й іноді й тисячі людей.

Одну подібну головоломку опублікував сайт Fresherslive.

У чому складність

Вам демонструють три незвичайних рівняння, пов'язаних між собою:

  • 123+1=16;
  • 234+1=24;
  • 345+1=?

Потрібно знайти останнє число за допомогою логіки.

Варто додати, що рішення залежить від виявлення певної закономірності. Тобто потрібно зрозуміти логіку, яка лежить в основі задачі.

Як розрахувати правильну відповідь

Правильною відповіддю є число 32.

Наприклад, якщо взяти перше рівняння 123+1. Потрібно додати 1 і 3, щоб отримати 4. Потім необхідно помножити на 4, щоб отримати 16.

Далі треба перейти до частини 345+1. Тут також потрібно скласти цифри, але вже 3 і 5, щоб отримати 8. Як ви вже здогадалися, далі треба 8 помножити на 4, щоб отримати 32. У кожному рядку друга цифра зникає.

Тобто розрахунки повинні виглядати наступним чином:

  • 123 = 1+3 = 4. Разом 4*4 = 16;
  • 234 = 2+4 = 6. Разом 6*4 = 24;
  • 345 = 3+5 = 8. Разом 8*4 = 32.

Які є ще приклади складних та цікавих головоломок

Раніше ми вже писали про одну цікаву, заплутану, але досить просто задачку.

Зазначається, що умови не передбачають якихось складних математичних рівнянь або прикладів. Також є лише кілька чисел, які відповідають початковому завданню.

"Остача від ділення 100 на деяке число дорівнює 4. При діленні 90 на нього виходить 18. На яке число ділили?", – йдеться в умовах.

Наголошується, що це задачка саме для школярів початкової школи. Її складність у тому, що потрібно правильно зрозуміти умову та логічно дійти до відповіді.

З тексту випливає, що 100-4=96. Це число ділиться на те, яке ми намагаємося виявити.

Також у прикладі 90-18=72 знайдене значення ділиться на невідоме. А якщо дізнатися їхню різницю 96-72=24, ми так само зможемо поділити число на шукане.

Виходить, що 96, 72 і 24 – це ключі до розгадки завдання. На них можна поділити одне число та отримати ціле значення. Шляхом нехитрих розумових маніпуляцій можна здогадатися, що мова про число 24:

  • 96÷24=4;
  • 72÷24=3;
  • 24÷24=1.

Ось і знайдена відповідь.

Раніше ми також розповідали про головоломку для дітей, яка під силу не кожному дорослому. Також ми пояснювали, як вирішити цікаву головоломку на логіку, увагу та вміння рахувати.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.