Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Вразила соцмережі – головоломка про корову викликала шквал обговорень

Ця абсурдна загадка про корову застає людей абсолютно зненацька, оскільки вони не можуть її розгадати

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головоломка про корову зацікавила людей у соцмережах

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато з нас люблять головоломки та різні логічні задачки. Вони навчають, розважають, а також дають цікаві дані про роботу нашого мозку. Дослідження показали, що чим більше ви тренуєте свій мозок, вирішуючи складні математичні завдання, тим розумнішими ви стаєте. Проте деякі з цих головоломок виявляються складнішими, ніж здається на перший погляд.

Про подібне завдання пише британський таблоїд Daily Mirror.

Зазначається, що загадка про корову здивувала багатьох людей, нехай і, на перший погляд, вона здається зовсім нескладною.

Ця "надто абсурдна" головоломка перевіряє ваші математичні здібності, коли ви намагаєтесь визначити, скільки заробив один чоловік, який кілька разів купував і продавав корову.

Сенсом математичної задачі є вирахувати прибуток від продажу корови. Цифри у завданні однакові, але відповіді в підсумку люди отримали зовсім різні. Тому одні вважають задачу занадто легкою, інші ж називають її абсурдною.

Які умови задачі

У тексті йдеться, що чоловік купив корову за 800 доларів, а продав її за 1 000 доларів. Далі він знову купив корову, проте вже за 1 100 доларів. Її він продав за 1 300 доларів. Потрібно назвати підсумкову суму заробітку.

Багато хто написав, що у чоловіка залишилося 100, 200 чи 300 доларів. Частина користувачів стверджує, що остаточний прибуток дорівнює 400 доларам.

Тобто витративши 800 доларів, чоловік не отримав прибутку та втратив усі свої гроші. З доходом у 1 000 доларів він отримав прибуток у 200 доларів, продавши корову. Купивши її знову за 1 100 доларів, покупець втратив вже 900 доларів. Але коли він продав корову за 1 300 доларів, він отримав прибуток у 400 доларів.

Один з користувачів пояснив, що якщо єдиними грошами є початкові витрачені кошти (тобто 800 доларів), то загальний заробіток становитиме 300 доларів, тому що на рахунку буде -100 доларів. Але в цьому сценарії, коли відповідь на обидві транзакції – лише зароблені кошти, то можна отримати 400 доларів.

Daily Quiz and Riddles поділилися завданням у соціальних мережах і зібрали понад 25 000 переглядів. Через два дні люди намагалися вгадати останній заробіток чоловіка.

Які є ще цікаві головоломки

Раніше ми вже писали, про три незвичайних рівняння, які пов'язані між собою. Йдеться про:

  • 123+1=16;
  • 234+1=24;
  • 345+1=?

Зазначається, що знайти останнє число слід логічним шляхом.

Варто додати, що рішення залежить від виявлення закономірності, тобто необхідно зрозуміти логіку, яка покладена в основу головоломки.

Якщо вас цікавить, яка ж правильна відповідь та як її отримати, то дізнатися цю інформацію ви можете у матеріалі за посиланням.

Раніше ми також писали про шкільну задачу, яка може стати викликом не тільки для дітей, але й для дорослих. Також ми розповідали про головоломку для дітей, яка під силу не кожному дорослому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.