Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Розв'яжуть точно не всі – задача, яка не під силу багатьом дорослим

Зазначається, що дорослі зазвичай мають декілька різних варіантів відповідей, тоді як діти здатні швидко назвати правильне число

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Рішення цього завдання знайде не кожен дорослий

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головоломки та різні математичні задачі активно залучають наші розумові процеси та відіграють важливу роль у підвищенні когнітивних здібностей. Саме з цієї причини присвячувати час подібним розвагам є корисним рішенням.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує вам вирішити одну таку подібну головоломку.

Ця математична задача не повинна створювати серйозних труднощів, адже у ній використані лише три основні математичні дії, які діти вивчають у ще початковій школі: віднімання множення та додавання. Проте навіть не кожен дорослий зможе правильно розв'язати цю задачу.

Приклад виглядає таким чином:

5-5х5+5

Якщо ви добре пам'ятаєте шкільні уроки та підійшли до задачі з уважністю, то у вас не має виникнути проблеми, з рішенням.

Однак школярі вирішують такі приклади постійно, а дорослі часто забувають важливий принцип виконання дій під час розв’язування рівнянь.

Як розрахувати правильну відповідь

Перш за все, ви маєте пам’ятати, у якій послідовності слід віднімати, множити та додавати.Отже, спочатку слід повинні саме виконати множення.

А от математичні дії віднімання та додавання рівносильні, тому розв’язувати варто починати зліва на право, тобто спочатку віднімання, а потім додавання.

План рішення виходить такий:

  • 5х5=25;
  • 5-25=-20;
  • -20+5=-15.

Отримаємо відповідь -15.

Головоломка, що під силу не кожному

Раніше ми вже писали про загадку, яка багатьом користувачам соціальних мереж. У ній йдеться про продаж корови.

Проблема виникла через те, що цифри у завданні однакові, проте відповіді в підсумку люди отримали абсолютно різні.

В умовах завдання йде мова про чоловіка, що купив корову за 800 доларів, а продав її вже за 1000 доларів. Далі він знову придбав корову, про вже за 1100 доларів. Її він продав за 1300 доларів. Потрібно назвати підсумкову суму заробітку, яку отримав чоловік.

Відповіді зовсім різнилися. Хтось написав, що чоловік отримав всього 100 доларів. Інші користувачі стверджували, що його прибуток склав 200 доларів. Деякі запевняли, що сума дорівнює 300 доларів. Інша частина користувачів вважає, що остаточний прибуток дорівнює 400 доларам.

Якщо вас зацікавила ця головоломка і ви хочете дізнатися правильну відповідь, то радимо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Раніше ми також розповідали про головоломку, яка під силу далеко не кожному. Також ми писали про шкільну задачу, яка може стати справжнім викликом для дорослих.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.