Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Святковий декор: як прикрасити кімнату підлітка до Нового року

Ці поради допоможуть вам прикрасити підліткову кімнату до новорічних свят, а також покращити свої стосунки з дитиною

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новорічний декор для кімнати підлітка

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Діти дорослішають дуже швидко. І, чим старше вони стають, тим більше самовираження та свободи прагнуть. Це може створити досить багато сварок у родині. Однак, цього можна уникнути, якщо прислухатися до підлітка. Чудова можливість дати дитині змогу проявити себе – це новорічні свята. Дайте підлітку шанс самостійно прикрасити свою кімнату, і це допоможе налагодити ваші стосунки.

Детальніше про це розповідають Вікна.

Як поговорити про свята

Для початку батькам чи іншим старшим родичам слід поспілкуватися з дитиною та дізнатися її плани, бажання та смаки, які пов’язані з Новим роком та Різдвом.

Звісно, що бажання підлітка можуть бути мінливими, а бажання – не дуже зрозумілими для дорослих. Проте останнє слово має залишатися за власником чи власницею кімнати: чи хоче взагалі дитина щось декорувати, як саме тощо.

Водночас не варто забувати про правила безпеки. Наприклад, дитина виявила бажання прикрасити кімнату, але зробити це за допомогою свічок.

Тут слід домовитися, що свічки будуть запалені лише за умовою знаходження вдома дорослих. Або ж вони можуть знаходитися у кімнатах, які є "спільною територією". Також не варто запалювати свічки перед сном, коли ніхто не зможе їх контролювати.

Слідкувати також необхідно й за гірляндами. Так, ми звикли їх бачити всюди, тому вважаємо досить безпечними, але у взаємодії з деякими прикрасами вони можуть завдати шкоди.

Особиста ялинка

Можливо, що дитина захоче поставити власну ялинку у своїй кімнаті, яку прикрасить на власний розсуд. Це можливо влаштувати, проте не слід забувати про розмірі приміщення – скоріше за все, треба буде зупинити свій вибір на маленькій ялинці. Вона може знаходитися:

  • на робочому столі;
  • шафі (якщо вона не велика) чи комоді;
  • полиці;
  • столику біля ліжка;
  • у вільному кутку кімнати.

Дозвольте підлітку прикрасити своє святкове дерево на свій смак, не втручаючись у процес.

Улюблений герой

Також під час розмови з дитиною ви можете дізнатися, чи має вона якогось улюбленого персонажа, який може стати головним героєм цього свята. Це може бути як персонаж якогось тематичного святкового твору, так і герой звичайного серіалу, фільму, книжки тощо.

Як прикрасити кімнату підлітка

  • Гірлянди та фото. Гірлянда – ледь не найуніверсальніша прикраса, якою можна декорувати абсолютно все майже все: ялинку, двері, вікна. Також на стіні можна розмістити кілька рядів вогників та закріпити на них прищіпками улюблені фото чи красиві зображення. Для безпеки краще вибрати гірлянду на батарейках. Також можна звернути увагу на вогники, які вмикаються та вимикаються за допомогою пульту, аби мати можливість керувати прикрасою без зайвої потреби вставати.
  • Вікна та малюнки. Якщо дитина творча, зокрема любить малювати, то завжди можна розфарбувати вікна в кімнаті. Не хвилюйтесь: існує багато способів бюджетно прикрасити подібне скло. Крім того, ці малюнки ще й легко відмиваються.
  • Двері. Таким чином свято буде відчуватися вже на порозі кімнати. Для цього слід прикрасити дверній отвір гірляндами, бантами чи стрічками. Кріпити їх можна на звичайний скотч чи на канцелярські кнопки.

Прикрашати кімнату підлітка можна й менш масштабно. Наприклад, створити прикраси з банки. Для цього знаходиться лише красива ємкість, куди можна викласти гірлянду чи інший новорічний декор.

Не варто забувайте й про саморобні прикраси: це можуть бути зірки, сніжинки та інші паперові "іграшки".

Також можна поєднати два святкових заняття в одне: спершу напекти імбирних пряників, а потім прикрасити ними кімнату. До того ж їстівними прикрасами можуть стати сушені цитруси.

Проявить свої творче мислення та креатив.

Раніше ми вже писали, як декорувати вікна на Різдво та Новий рік. Також ми розповідали, як прикрасити двері до сезонних свят.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.