Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Псують ваше життя – 11 звичок, які варто залишити в минулому

Розповідаємо, які буденні та побутові речі здатні псувати вам настрій. витрачати ваші час та сили

Фото: Pexel. Колаж: Pro Гроші

Звички, що шкодять вашому життю

Фото: Pexel. Колаж: Pro Гроші

"Очистка" вашого життя не завжди потребує великих та радикальних змін. Але якщо поступово усувати те, що відбирає вашу енергію, то ви звільните простір і час для того, що вам щиро подобається та надихає.

Тому, якщо вас постійно переслідує відчуття, що вам не вистачає сил, то саме зараз настав час у вашому житті, аби позбутися непотрібних речей та поганих звичок.

Детальніше про це пише New Trader.

Список рутинних речей, які псують життя, складається з 11 пунктів.

1. Безлад

Безлад завжди накопичується непомітно, особливо це стосується різного типу папірців. Спочатку ви навіть не звертаєте на них увагу. Проте згодом такого дрібного безладу стає усе більше та більше. Він починає займати багато фізичного простору, а з часом – морального. Тому регулярно знаходьте час, аби прибирати на столах, полицях, викидуючи все зайве і непотрібне, та складаючи у спеціальні місця те, що ще точно знадобиться.

2. Токсична дружба

Якщо ви маєте друга, який постійно створює вам проблеми та викликає негативні емоції, то час дистанціюватися. Почніть це робити, проте не різко, а поступово. Дуже скоро ви помітите, що ваш стан значно покращився.

3. Самобичування

Слідкуйте за своїм внутрішнім голосом. Якщо ви забагато приділяєте часу негативу, то слід пропрацювати своє внутрішнє самоспілкування. Необхідно зосереджувати свої думки на позитиві, а не тільки на труднощах.

4. Непотрібні підписки в соціальних мережах

Іноді люди бездумно підписуються у соцмережах на все підряд. Тоді стрічка новин засмічується абсолютно непотрібним контентом. Це відволікає, зменшує концентрацію та змушує витрачати час на перегляд абсолютно непотрібних фото, дописів, відео тощо. Тому скасуйте підписку на всі облікові записи, чий контент не приносить нічого корисного чи позитивного у ваше життя.

5. Нездорова їжа

Здоров'я, зокрема й ментальне, залежить й від харчування. Йдеться про те, що регулярне вживання фастфуду – це одна з речей, яка насправді краде у людей енергію та сили. Таку їжу можна вживати, але не слід нею зловживати.

6. Незаплановані витрати

Постійна нестача коштів здатна викликати купу негативних емоцій. Проте зазвичай проблема не у низькій зарплаті, а в необдуманих витратах. Навчіться правильно витрачати гроші та керувати власним бюджетом

7. Звички, що крадуть час

Хронічна прокрастинація, зволікання важливими речами, бездумна втрата годин в інтернеті впливають на якість вашого життя. Позбудьтеся цих звичок. Створіть чіткий графік для свого робочого дня та дотримуйтесь його.

8. Маніпулятивні люди, що зловживають вашою довірою

Якщо у вашому житті є люди, які маніпулюють вами, то почніть відсторонюватися. Йдеться про людей, які

  • брешуть вам;
  • використовують газлайтинг;
  • агресивні до вас тощо.

Завжди оточуйте себе людьми, які проявляють до вас співчуття та розуміння.

8. Спиртні напої та цигарки

Слідкуйте за вживанням усіх речових, що викликають залежність. Зверніться по допомогу, якщо підозрюєте, що щось йде не так. Розв'язуйте основні проблеми психічного здоров’я, що сприяють виникненню шкідливих звичок.

9. Робота, яка викликає негатив

Потрібно щось змінити, якщо ваші робочі будні стали поганими та безсенсовними. Почніть шукати альтернативні варіанти, навіть якщо для цього потрібно кардинально змінити спосіб життя. Додавання повноцінної діяльності, яка відповідає вашим захопленням за межами роботи, допомагає, поки ви не зможете знайти професійну заміну.

10. Неприємні та тривожні спогади

Старі образи та помилки можуть утримати вас від розвитку, якщо залишити їх назавжди у середині себе. Ведіть щоденник, зверніться за допомогою до спеціалістів, поспілкуйтеся з друзями, які підтримають вас тощо. Відмовтеся від синдрому відмінника та прийміть той факт, що всі ми не ідеальні. І пам'ятайте, що минуле має залишитися в минулому.

Раніше ми також розповідали, яка їжа впливає на якість вашого сну. Також ми писали про лайфхаки, які допоможуть вам під час прибирання.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.