Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Прикмети та традиції: коли слід прибрати новорічну ялинку з оселі

Різдвяну ялинку рекомендують прибрати з дому вчасно, адже згодом вона може почати приносити негативну енергетику та невдачі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коли слід прибрати новорічну ялинку

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прикрашена ялинка – це не просто частина святкового декору. Вона вже давно стала одним з символів Нового року та Різдва. Тому у грудні, коли всі знаходяться в очікуванні свят, її з задоволенням декорують. Дехто це робить на початку місяця чи навіть у листопаді. Проте рано чи пізно святкові дні закінчуються, тому слід зробити прибирання та позбутися ялинки. Але коли саме це варто зробити?

Розповідаємо, коли найкращий час для того, аби "очистити" ваш дім від залишків Нового року та Різдва.

Наряджати ялинку подобається багатьом людям, адже це приємний процес, який можна розділити з рідними та друзями. А от прибирати ялинку до душі не всім, адже ця справа здається буденною та сумною. Деякі люди зовсім не квапляться з прибиранням декорацій, тому ялинка може стояти у їхньому домі до кінця січня чи зими загалом. Але чи правильно це? І коли найкращий час для розлучення зі святковими атрибутами?

Згідно з прикметами

Новорічна ялинка – джерело позитивної енергетики, яке залучає до оселі добробут та щастя. Тому наші пращури не квапилися її викидати до Старого Нового року.

Однак вже після цього свята необхідно було позбутися дерева. Вважалося, що до завершення циклу ялинка працює на своїх господарів, а з закінченням циклу починає працювати проти них. Тому починає негативно впливати на мешканців та їхнє життя.

Варто також додати, що поганою ідеєю буде викинути ялинку на смітник. Краще віддайте її на перероблювання, аби не принести у свій дім нещастя та невдачі.

За церковним календарем

Церковні канони стверджують, що ялинка має покинути оселю до свята Водохреща. Зазначається, що перед святом слід виконати низку речей:

  • зробити прибирання;
  • позбутися старих та зламаних речей;
  • прибрати новорічний декор;
  • викинути чи сховати ялинку.

Вважається, що всі різдвяно-новорічні символи вже виконали свою місію, тому можуть "відправлятися на відпочинок".

Тобто ще 2 роки тому ялинка могла знаходитися в домі до 19 грудня, адже тоді відзначали Водохреща. Проте з переходом на юліанський календар свято змістилося майже на 2 тижні. Тому цьогоріч ялинку рекомендується "утилізувати" до 6 січня.

За фен-шуєм

Згідно з правилами фен-шую, ялинку слід прибирати вже за тиждень після Нового року. Проте не кваптесь складати іграшки в коробки: йдеться про Новий рік за китайським календарем, який відзначається значно пізніше.

За китайськими традиціями ялинка у 2024 році має стояти у вашому домі до 10 лютого. Тобто ще майже місяць ялинка буде знаходитися у вашій оселі.

Проте пам'ятайте, що так довго може простояти лише штучне дерево, а справжня ялинка вже втратить свій привабливий вигляд.

Якщо ви бачите, що ваша ялинка жовтіє, активно осипається тощо, то краще викиньте її. А якщо є бажання не розставатися з атрибутами свята, замініть її на гілочки чи вінок.

Раніше ми вже розповідали, як схуднути після новорічних свят. Також ми вже писали про традиції та прикмети свята Водохреща.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.