Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Схуднути після новорічних свят: 5 правил, як повернутися до здорового способу життя

Зазначається, що радикальні дії нічого не дадуть, адже набрані кілограми дуже швидко повернуться назад

Фото: Pexels . Колаж: Pro Гроші

5 порад для схуднення після Нового року

Фото: Pexels . Колаж: Pro Гроші

Після новорічних свят багато людей залишаються незадоволені своїм зовнішнім виглядом. Це пов'язано з тим, що традиційне харчування під час Нового року чи Різдва складно назвати здоровим, а кількість фізичних навантажень суттєво зменшується. Невже допоможе тільки сувора дієта та регулярні походи до спортзалу?

Розповідаємо, як правильно повернутися до здорового образу життя після свят, аби не зірватися та мати гарне самопочуття.

План харчування

Після сезоні застіль важливо повернутися до здорового та збалансованого харчування. Експерти радять зосередитися на певній їжі:

  • цільнозернових продуктах;
  • свіжих фруктах та овочах;
  • продуктах, що містять білки і здорові жири;
  • стравах, що багаті на клітковину.

А от оброблених продуктів, фастфуду та цукру рекомендується уникати. Також слід пити багато води – близько 2 літрів на день, щоб підтримувати гідратацію і допомогти організму очиститися.

Реалістичні фізичні цілі

Виберіть ті види фізичної активності, які вам подобаються. Тоді ви зможете підтримувати свою мотивацію. Це можу бути що завгодно – фітнес тричі на тиждень, басейн на вихідних або щоденні прогулянки по 30 хвилин. Такі регулярні тренування допоможуть скинути зайву вагу та поліпшити загальне самопочуття.

Не забувайте про розминку перед тренуванням і після, щоб уникнути травм.

Достатня кількість сну

Якісний сон дуже важливий для відновлення організму, тому намагайтеся спати не менше 7 годин на добу. Середовище для сну має бути комфортним, зокрема темним і тихим.

Також слід уникати використання електронних пристроїв за годину до сну, оскільки синє світло може порушити в циркадний ритм. Йдеться про телевізор, ноутбук, телефон тощо. Фахівці радять звернути увагу на техніки релаксації перед сном: медитація, глибоке дихання та інше.

Стрес-менеджмент

Свята можуть бути стресовим часом:

  • дедлайни на роботі та навчанні;
  • прибирання та підготовка меню;
  • вибір подарунків;
  • великі витрати на декорування, їжу та презенти;
  • зустрічі з родичами та багато інших справ.

Тому кожному з нас важливо вміти справлятися зі стресом. Це може бути що завгодно – від його до читання книги. Також рекомендується вести щоденник подяки або займатися хобі, яке приносить задоволення і допомагає відволіктися від буденності нашого звичайного життя.

Розуміння себе та свого стану

Пам'ятайте, що повернення до здорового способу життя – це точно не спринт, а скоріше марафон. Будьте терплячі до себе та не критикуйте себе занадто сильно, якщо зірвалися. Найкращим варіантом буде встановлювати маленькі, проте досяжні цілі. Не забувайте святкувати кожну маленьку перемоги та хвалити себе. Нехай маленькі кроки не здаються вам ваговими, але вони наближають вас до вашої мети.

Раніше ми розповідали, як вибрати смачні та якісні мандарини. Також ми вже писали про те, як правильно харчуватися у холодну пору року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.