Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Непотрібні витрати – на чому можна зекономити у Новий рік

Ці святкові покупки можуть здаватися необхідними, але насправді вони марні та мають альтернативу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ви можете заощадити на цих покупках під час свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новорічні свята – це завжди період веселощів, приємних емоцій та вражень, сюрпризів та дозвілля з близькими. Проте це також час, який вимагає багато коштів: ялинка, подарунки, їжа, декор та інші новорічні потреби. Але не всі можуть їх задовольнити.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала поради, які допоможуть вам під час свят скоротити свої витрати.

Під впливом реклами та знижок ми часто хочемо купити все, що трапляється нам на шляху. Особливо, коли ці речі ще й святково виглядають. Але зазвичай більшість з цих покупок нам просто не потрібні.

Жива ялинка

Якщо ви хочете заощадити, то краще витратитися один раз та придбати штучну ялинку – її можна використовувати щороку. Також ви позбавитись від проблем з "утилізацією" ялинки, її встановленням тощо.

Подарунки

На Новий рік та Різдво прийнято робити подарунки близьким людям. Саме через це в усіх можливих магазинах (як онлайн, і офлайн) ще задовго до сезонних свят починають з'являтися різні подарункові набори. Проте якщо порівняти вартість набору з ціною на окремі частини, то вийде значно дешевше. Гарне пакування ви також можете зробити самостійно за допомогою різних матеріалів:

  • коробок;
  • стрічок;
  • пакувального паперу;
  • скотчу;
  • прикрас.

Їжа

В Україні є традиція щедро накрити стіл на свята. Проте цей процес вимагає багато ресурсів, зокрема грошей. Але зазвичай страви не з'їдають до кінця, а багато продуктів псуються, тому їх доводиться викидати. Ви значно зекономити, якщо приготуєте ту кількість їжі, яку можна з'їсти протягом 31 грудня та 1 січня.

Вбрання

Не слід купувати одяг чи аксесуари, які будуть актуальні тільки в новорічну ніч. Краще оберіть щось універсальне, тобто речі, які можна одягнути на інші заходи чи навіть використовувати для повсякденного життя.

Також вам не обов'язково йти по магазинам лише заради Нового року: ви можете додати "родзинку" у свій звичайний образ. Наприклад, це можуть бути яскраві аксесуари (червоний колір, блискітки тощо).

Поїздки

Багато хто планує поїздки на новорічні свята. Це чудова можливість відпочити, адже зазвичай всі члени родини у цей час мають вихідні або канікули. Крім того, деякі люди у цей час хочуть провести час зі своїми близькими та родичами.

Проте купувати білети та бронювати житло краще заздалегідь – напередодні свят ціни сильно зростають, тому подорож буде коштувати у два або навіть три рази дорожче.

Декор

Кожен год має свою символіку: тварина, кольори тощо. Проте потім ці прикраси стають неактуальними і просто "збирають пил". Аби уникнути подібного марнотратства, фахівці рекомендують купляти більш універсальний декор, який буде актуальний понад рік. Наприклад, якщо йдеться про кольори, то можна обрати червоні, золоті, срібні та білі прикраси.

Раніше ми вже розповідали про святкові кольори та їхні поєднання, які завжди будуть актуальними. Також ми пояснювали, як вибрати вбрання на Новий рік, яке буде святковим, але водночас практичним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.