Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не займе багато часу – як організувати порядок у шафі

Розповідаємо про ознаки безладу у вашому гардеробі та ділимося швидким, проте ефективним методом боротьби з ним

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Організація шафи

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Організація нашого життя допомагає нам бути більш продуктивними, краще розпоряджатися своїм часом та добре себе почувати. Організованою має бути й шафа з речами. Проте досить часто люди планують організованість та естетичність. І банально не розуміють, що шафа потребує реорганізації.

Real Simple розповідає про ознаки того, що вам вже давно слід розібратися зі своєю шафою.

Ваші щоденні пошуки в шафі виснажують

Якщо ваші пошуки нагадують тренування для рук та витрачають багато часу, то це яскрава ознака того, що ваша шафа не організована. І навіть якщо там панує лад, то це не є ознакою гарної організації.

Фахівці пропонують переглядати речі мінімум раз на рік, щоб відсортувати непотрібне. Хоча в ідеалі предмети одягу слід досліджувати раз на сезон.

У вас забагато однакових речей

Якщо ви купуєте якусь універсальну річ, яка буде добре поєднуватися з іншими речами, то це чудово. Проте чи дійсно вам потрібні десять однакових чорних футболок чи п'ять білих сорочок? Чи можете ви згадати, коли в останній раз носили кожну з цих речей?

Можливо, що настав час розібратися з цим одягом. Тоді ви не будете постійно купувати одне й теж саме.У майбутньому це зможе значно заощадити вам кошти.

Ви витрачаєте надто багато часу на те, щоб одягнутися

Звісно, якщо ви плануєте відвідати якусь важливу подію, то ви можете замислитися над тим, який образ хочете створити. Але якщо ви збираєтесь у магазин за продуктами, і ваш вибір одягу триває більше, ніж сам шопінг, то це свідчить про проблему. Організація одягу допоможе її вирішити, адже ви зможете легко знаходити потрібні речі та одразу "відсікати" те, що не підходить.

Ви не можете знайти певну річ

Незалежно від того, про який предмет гардероба йдеться, якщо ви не можете його знайти, то це є ознакою поганої організації. Це може бути що завгодно:

  • блузка для презентації;
  • сукня для побачення;
  • одяг для спортзалу;
  • костюм для плавання у басейні тощо.

Якщо ви довго не можете знайти потрібні вам предмети, то час розібратися з упорядкуванням і знайти всіх "зниклих безвісти". Навіть більше – скоріш за все, ви знайдете речі, про існування яких не згадували дуже давно.

У вас більше одягу, ніж місця в шафі

Незалежно від того, наскільки велика ваша оселя, кількість місця у шафі є обмеженою. Якщо весь ваш гардероб не поміщається у шафі, то це ознака того, що колекцію доведеться скоротити.

Це може здаватися складним завданням, але лише на перший погляд. Коли ви розсортовуєте всі свої предмети гардероба, то виявите, що безліч з цих речей вам давно більше не потрібні.

Ви не можете згадати, коли востаннє перебирали свій гардероб

Чи пам’ятаєте ви, коли востаннє переглядали свій одяг і позбувалися непотрібних речей? Встановіть нагадування, щоб переглянути будь-які предмети, які знаходяться у категорії "не зробило, що з ними робити". Якщо ж ви давно не використовуєте одяг, аксесуари чи взуття, то настав час розлучитися з ними.

Як правильно розібратися з безладом

Рано чи пізно всім нам доводиться скинути шафу до "заводських навантажень". Спеціалісти розповіли, як правильно це зробити:

  1. Витягніть всі речі, аби отримати абсолютно порожню шафу.
  2. Очистить поверхні за допомогою ганчірки, мийного засобу тощо.
  3. Подумайте про свою гардеробну систему: які речі краще тримати поблизу, які ви постійно губите та інші важливі моменти. Цей етап абсолютно індивідуальний.
  4. Поставте собі запитання щодо вашого одягу: чи підходить він вам, яка є можливість його полагодити (якщо він пошкоджений), чи відчуєте ви себе у ньому впевнено та коли останнього разу ви його вдягали. Це допоможе відсіяти потрібне від непотрібного.
  5. Менше думайте. Не варто розмислювати над тим, що ви прощаєтесь з одягом вашої молодості чи більше не скористаєтеся сукнею цього маленького розміру. Інакше ваш час буде витрачений дарма.
  6. Помістіть кожен "збережний" одяг назад до шафи.
  7. Знайдіть час, аби впорядкувати все за типом та кольором одягу.

Після подібної організації ваше життя стане значно легшим і простішим. І ви будете вдячні собі, що позбавилися однієї з головних побутових проблем.

Раніше ми вже розповідали про весільні тренди 2024 року. Також ми вже пояснювали, які кольори будуть у моді поточною весною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.