Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Не поспішайте викидати – що робити з ялинкою після свят

Наразі всі ми починаємо поступово прибирати різдвяний декор та прощатися з новорічними атрибутами

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Що робити з живою ялинкою після свят

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Новорічні свята закінчилися. Тому багато людей вже прибирають різдвяний декор та повертають оселю до звичайного, буденного життя. Але якщо іграшки та вогники можна просто скласти у коробки, то що робити з живою ялинкою?

Розповідаємо, як правильно утилізувати новорічне дерево після закінчення свят.

Звісно, що найпростіше бути власником чи власницею штучної ялинку. Адже таке дерево щороку просто складається та ховається у коморі чи інших місцях до наступного Різдва.

Проте багато українців все ще надають перевагу живому дереву, яке дарує оселі казкову атмосферу. Тому пошук місця для живої ялинки після свят все ще залишається актуальною задачею.

Переробка на природні добрива чи мульчу

Щороку деякі місцеві управління приймають ялинки для подальшого перероблення на природні добрива або компост, що є важливим для навколишнього середовища.

Зазначається, що подрібнені дерева використовують для мульчування лунок молодих саджанців. Таким чином зберігається волога під час спекотного літа та запобігти перемерзання коренів у холодні сезони.

Домашній компост

Якщо ви живете у будинку, а не квартирі, то чудовим варіантом стане створення добрива з ялинки, яке знадобиться для вашого саду чи городу.

Турбота за тваринами

Часто експерти рекомендують просто лишати ялинки в лісі. Вони стануть чудовим прихистком для маленьких звірів чи птахів, бо вони зможуть там сховатися під час поганих погодних умов.

Тому, якщо біля вас знаходиться ліс, чи ви маєте бажання допомогти тваринам, то залиште святко е дерево саме там. На гілки ви можете повісити смаколики:

  • корм для птахів;
  • скибочки фруктів;
  • насіння.

Зоопарк

Іноді зоопарки можуть забирати ялинки для власних потреб: на корм тваринам, для утеплення вольєрів тощо. Знайдіть в інтернеті контакти місцевого зоопарку та запитайте, чи не потрібні їм ялинки.

Мило та ароматерапія

Відомо, що хвоя має доволі чіткий запах, який корисний для дихальних шляхів ефектом. Тому, якщо вам подобається аромат ялинки, то з неї можна виготовити мило.

Зробити це слід таким чином:

  • перемеліть хвою в блендері;
  • розтопіть мильну основу;
  • додайте кілька крапель гліцерину;
  • налийте олію з персикової кісточки;
  • додайте до суміші подрібнену хвою;
  • перемішайте.

Далі залийте це все в будь-яку форму, яка вам подобається, і скоро мило буде готове.

Хвою також можна просто розкласти по квартирі чи будинку в невеликих торбинках чи ємностях з водою. Таким чином в оселі ще довго буде зберігатися запах дерева, який нагадуватиме вам про зимові свята.

Творчість

Якщо ви чи ваші близькі любите робити щось своїми руками, то використайте ялинку для того, щоб зробити з неї іграшки, прикраси чи декор.

Раніше ми вже розповідали, коли слід прибрати ялинку згідно з прикметами та традиціями. Також ми писали про те, як зробити прибирання на кухні після Нового року та Різдва.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.