Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Ідеальне свято – як сервірувати стіл на Різдво

Стильне сервірування додасть атмосфері свята вишуканості та елегантності, залишить приємні спогади для всіх присутніх

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Як сервірувати стіл на Різдво

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Різдво – велике свято, яке заведено зустрічати у колі близьких людей. Всім нам хочеться аби цей день був особливим та залишив приємні спогади. Саме тому до нього слід підготуватися, зокрема зробити сервірування столу.

Про це пише 24 Канал.

Які кольори підійдуть для сервірування столу на Різдво

Відомо, що традиційними різдвяними кольорами вважають червоний, зелений та золотий. Вони є символами радості, оптимізму, розвитку, життя та прибутку.

Ви не прогадаєте, якщо оберете для декорування столу саме ці відтінки, адже вони створять відчуття затишного сімейного свята.

Проте, якщо вам хочеться залучити свою фантазію та додати більше оригінальності, ви можете обрати кольори, які подобаються саме вам чи просто поекспериментувати.

Наприклад, білий допоможе відтворити стильне біле сервірування з різдвяними акцентами.

У якому стилі слід сервірувати стіл

Важливим пунктом у сервіруванні столу є не тільки колірна гама, а й стиль.

Різдво – свято звичаїв, тому під час сервірування зазвичай використовують традиційні святкові кольори й елементи:

  • біла скатертина;
  • червоні та зелені тарілки;
  • посуд з різдвяним принтом;
  • свічки;
  • ялинкові гілочки.

Але ніхто не заважає вам створити нові традиції, які пануватимуть у вашому домі.

Для цього потрібно:

  • Обрати основу декору. Виберіть те, що вам найбільше подобається (скатертина, посуд тощо) і це стане родзинкою вашого столу. Від цього можна буде відштовхуватися далі.
  • Додати акценти. Акценти зроблять ваше сервірування унікальним. Використовуйте посуд різних форм і розмірів, додавайте предмети, які особливі саме для вас – сімейні реліквії чи подарунки від близьких.
  • Експериментувати. Не бійтеся пробувати різні комбінації. Найголовніше – отримати задоволення від процесу.

Які елементи можна використовувати для декорування столу

Вам не обов'язково скупляти цілий магазин декору, аби мати можливість сервірувати стіл. Ви завжди можете обмежитися основними елементами:

  • Скатертина. Обрати можна як однотонну, так і яскраву. Також зверніть увагу на скатертини з тематичним принтом.
  • Тарілки. Придбайте в магазині тарілки, які вам подобаються: білі, червоні чи інших кольорів. Також придивіться до незвичних форм: ви можете обрати не круглі тарілки, а, наприклад, квадратні.
  • Столове приладдя. Фахівці радять віддавати перевагу ножам, ложкам та виделкам з позолотою чи приладдю срібного відтінку. Тоді ваш святковий стіл гарантовано матиме відтінок вишуканості та святкового блиску.
  • Серветки. За допомогою них додається відтінок елегантності та небанальності сервіруванню. У магазинах можуть бути представлені серветки з різних матеріалів: бавовна, льон, органза. Також існують спеціальні набори з різдвяними принтами.
  • Декор. Декор створює відчуття свята та передає різдвяну атмосферу. Для прикрашання столу можна використати свічки, невеликі ялинки чи хвоїні букети, шишки, різні фрукти та ягоди.

Як правильно розставити посуд на святковому столі

Не забувайте також, що під час святкування Різдва, слід дотримуватися правил сервірування столу.

  • Посередині кожного місця першою кладуть підставну тарілку. Вона – "страховка" на випадок пролитого супу або розсипаного гарніру.
  • Біля тарілки повинно знаходитися не більше трьох парних приладів. Ножі та ложки кладуть завжди праворуч, а виделки навпаки – ліворуч.
  • Згідно з правилами етикету, лезо ножа має бути повернуто до тарілки, а зубчики виделки направлені догори.
  • Крайніми від тарілки варто розставляти ніж та виделку для закусок, далі має знаходитися столова ложка, далі – ніж та виделка для риби, а наостанок – ніж та виделка для м’яса.
  • Келихи та склянки мають залишатися праворуч від тарілки. Зазвичай їх розставляють у порядку спадання. Водночас чим міцніше напій, тим в менший за обсягом келих його наливають.

Як трендово сервірувати стіл у 2023 році

Також не забувайте, що важливо врахувати актуальні предмети.

Наприклад, у 2023 році модною тенденцією вважаються келихи та порцеляна. Особливою популярністю користуються вироби у срібному та золотому відтінках, у стилі ар-деко або зроблені під мармур.

Свічки. Вони завжди мали попит, але цього року вони стали неймовірним трендом.

Раніше ми вже розповідали, яких страв не має бути на новорічному столі у 2024 році. Також ми пояснювали, яка їжа принесе вам удачу та добробут.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.