Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

6 цікавих методів – як використати опалі гілки від різдвяної ялинки

Якщо у вашому домі все ще стоїть жива новорічна ялинка, то ці поради стануть вам корисними

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як використати гілки віл живої ялинки

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Якщо цього року ви придбали живу ялинку, то рано чи пізно на вас очікуватиме проблема – гілки з неї почнуть активно сипатись. Тим паче, якщо ви з тих людей, хто любить подовше потримати прикрашене дерево вдома. Здається, що єдиний варіант у цьому випадку – це регулярно робити прибирання. Проте не варто хвилюватися, адже подібний недолік можна обернути на свою користь.

Як використати гілки хвої у господарстві, розповідає ageas.

Їжа

Можливо, ви ніколи раніше не чули про такий метод використання голок, та існує чимало рецептів, для яких потрібна хвоя: в'ялена риба, копчені у сосні мідії тощо. Зазначається, що саме голки можуть надати неповторного смаку та пікантного смаку вашим звичним стравам.

А якщо ж ви полюбляєте солодке, то можете спробувати свіжі голки як ароматизатор цукру і посипати ним залишки пиріжків.

Відвар

З хвої також можна приготувати чай, проте це навряд вас здивує. Подібні напої цінуються протягом тисячі років, адже досить корисні для здоров'я.

Додавання голок до напою надасть йому трохи цитрусового смаку із землистим відтінком. Проте він може бути дещо незвичним для ваших рецепторів, і вам слід підготуватися до цього.

Приготувати відвар дуже просто:

  • додайте хвою в окріп;
  • дайте їй настоятися;
  • процідити відвар.

Тепер ви можете спробувати щось нове та корисне.

Мило

Якщо ви маєте час, терпіння та бажання, то спробуйте виготовити мило з соснових та ялинкових гілок. Ви можете зробити його для себе чи на подарунок для своїх близьких.

Розпалювання вогню

Ще один чудовий спосіб застосування хвої – розпалити вогонь. Просто зв'яжіть жменю сухих голок ниткою та використовуйте їх згодом, аби доповнити свій звичний матеріал для розпалювання вогню. Пам'ятайте, що голки швидко говорять, проте є чудовим варіантом, щоб утеплити ваш будинок цієї зими.

Мульча

Вам може бути незнайомий даний термін, якщо ви ніколи раніше не займалися садівництвом. проте для заядлих садівників голки можуть стати справжнім спасінням.

Отже, мульча – це те, що ви викидається шаром поверх ґрунту, щоб заощадити воду та придушити бур'яни. Шар соснових чи ялинкових голок чудово підійде для цієї мети. Крім того, це допоможе уникнути промерзання землі під час морозів.

Ароматизатор

Якщо ви любите запах хвої та хочете відчувати його не тільки протягом світ, то наповніть будь-яку миску або кошик опалими сосновими голками разом з іншими ароматними інгредієнтами. Ви можете використати будь-що на свій смак:

  • паличка кориці;
  • гвоздика;
  • мускатний горіх;
  • цедра лимона або апельсина тощо.

А якщо ви хочете якомога довше зберігати атмосферу Різдва та Нового року, то можете доповнити свою домашню атмосферу шишками та подібними деталями. Це також підійде для людей, які обожнюють ліс.

Раніше ми вже пояснювали, що зробити з ялинкою після закінчення свят. Також ми розповідали, коли саме слід розпрощатися зі святковим деревом та іншими новорічно-різдвяними атрибутами в домі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.