Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

10 шаблонів, що отруюють ваше життя – варто позбутися вже зараз

Ці 10 стереотипів можуть зробити ваше життя нестерпним, якщо ви постійно будете їх дотримуватися

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ці токсичні думки псують ваше життя

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наближається Новий рік. А це означає, що багато речей слід залишити у минулому. Зокрема й установки, які тягнуть нас назад та не дозволяють досягнути бажаного успіху.

Розповідаємо, що це за думки, чому вони нам шкодять та як їх позбутися.

Нічого не вийде

Кожен з нас так думав, коли якась задача виявлялася занадто складною. Чи тоді, коли проблеми перетворювалися на справжній "сніжний ком". Але не можна постійно концентруватися на негативі.

Слід навчитися не думати про те, що якась ситуація погана. Проте необхідно сконцентрувати свої ресурси на тому, аби шукати вихід з цієї самої ситуації.

Крім того, варто цінувати те, що ми вже маємо. А дуже багато людей зовсім забувають про речі, за які мають бути вдячні.

Мені вже пізно

Займатися танцями, робити татуювання, фарбувати волосся в яскравий колір, змінювати професію тощо – ніколи не запізно.

Ми самі собі створюємо рамки та шаблони у голові, що певному віку відповідає певна поведінка, а відступати від неї категорично забороняється. Тільки це не більше, ніж стереотипи. До того ж шкідливі стереотипи, які заважають нам бути щасливими.

Я не маю хисту

"У мене немає таланту до малювання, математики, вивчення мов", – звучить у наших головах. Ця думка виникає з уявлення, що для будь-чого обов’язково потрібен талант, а без нього зусилля будуть марні. Проте це лише обмежує перспективи.

Не налаштовуйте себе на провал. Спочатку просто спробуйте.

Я невдаха

У суспільстві існує досить конкретний портрет успішної людини. Ця людина добре заробляє, має власний будинок та автівку, має ідеальний вигляд тощо.

А от тих, хто не вписується в ці стандарти (чи не хоче вписуватися), можуть ставитися зневажливо. Згодом багато хто дійсно починає вважати себе невдахою.

Тільки ось успіх – поняття абсолютно індивідуальне. Тому слід припинити порівнювати себе з іншими, адже у цьому немає жодного сенсу.

Мені до них далеко

Майже всім нам у дитинстві ставили у приклад інших дітей. Вони краще вчилися, краще прибирали, були більш слухняними, отримували більше нагород і так далі. З часом ми звикаємо порівнювати себе з іншими та шукати в собі недоліки вже самостійно.

Проте, щоб провести коректне порівняння, доведеться враховувати багато факторів:

  • генетику;
  • стан здоров’я;
  • походження;
  • матеріальне становище сім’ї;
  • вдачу тощо.

Єдина людина, з якою дійсно зіставляти себе потрібно – це з собою з минулого.

Потрібно робити все бездоганно або не братися зовсім

Цей класичний девіз перфекціоніста змушує людину нервувати та заважає їй братися за цікаві та проєкти, втілювати власні плани, здійснювати мрії.

Проблема в тому, що ідеал недосяжний. До того ж для отримання ідеального результату, спочатку треба прийти хоч до якогось.

За все потрібно платити

Інші варіанти: "Нічого не дається просто так" чи "За білою смугою завжди слідує чорна". Такі думки заважають насолоджуватися радісними митями, а натомість привчають жити у тривожному очікуванні неприємностей.

Хороші або погані події є прямим результатом наших дій. А також бувають наслідком випадкового збігу обставин. Тут немає жодної закономірності чи логіки, тому чекати "розплати" за щастя не потрібно.

У всьому винні батьки

Дуже зручно звалити відповідальність за свої невдачі на когось іншого та залишитися жертвою.

Токсичні батьки справді здатні зіпсувати життя, але звинувачення не допомагають покращити життя. Варто визнати, що проблема існує та вирішити, які дії зроблять життя комфортнішим.

Якось саме станеться

Ігнорування проблеми ніколи не допомагає, адже вона сама магічним чином не зникає. Гроші самі себе не заробляють, а курсова не пишеться самостійно.

Спроби "ховати голову в пісок" можуть лише погіршити ситуацію.

Почну завтра, у понеділок чи першого числа

Ідеальний момент для саморозвитку, здійснення планів – вже сьогодні. А за бажанням вибрати ідеальний час зазвичай ховається страх невдачі.

Один із найкращих способів подолати таку установку у власній голові – це почати діяти в тому часі, де ви зараз перебуваєте.

Раніше ми вже писали про правила успішних людей. Також ми розповідали про 11 звичок, що здатні зіпсувати життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.