Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

На що ніколи не витрачаються багаті люди

Розповідаємо, які речі ніколи не купляють дійсно заможні люди та чому вони уникають цих покупок

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Список речей, на які не витрачаються багаті люди

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багатьом з нас з дитинства здавалося, що багатство – це про будинки, які нагадують казкові палаци. Ми дивились та читали про багатих людей, що одягаються тільки в chanel та gucci. Але чи насправді багатії витрачають свої зароблені кошти на все це? Перед вами список речей, на які дійсно заможна людина ніколи не захоче витрачати свої гроші. Чому? Читайте у нашому матеріалі.

Дорогий брендовий одяг

Забезпечені люди здатні купляти одяг від найвідоміших дизайнерів світу. І, звісно, що вони мають брендові речі, які відносяться до категорії люкс. Але зазвичай дійсно багаті люди надають перевагу у звичайному житті досить скромним речам.

Наприклад, Сара Джесіка Паркер, яка була головною героїнею популярного серіалу "Секс і місто" зовсім не така прихильниця брендового дорогого взуття, та й речей зокрема, як її героїня. Паркер часто наголошувала, що дуже відрізняється від Керрі і не бачить сенсу витрачати дарма стільки коштів. Сама акторка та її родина живе дуже економно та надає перевагу більш простому життю.

Також ви можете згадати стиль Марка Цукерберга, який є засновником компанії Meta. Цукерберга називають однією з найбільш погано одягнених людей світу, а мільярдер має у гардеробі двадцять абсолютно ідентичних звичайних сірих футболок.

Або ж пригадайте, як одягався всім відомий Стів Джобс. Більш того – Джобс (так само, як у Цукерберг) міг ходити в одних і тих самих речах щодня, не вигадуючи собі новий образ. Подібні рішення здатні економити людині час і, як би дивно це не звучало, кошти.

Безліч відомих і популярних людей вважають, що одяг, який коштує шалених грошей, не є гарною інвестицією. А от погоня за брендами якраз більш притаманна людям зі скромними зарплатами, які намагаються довести собі та оточуючим, що здатні купляти собі щось "люксове".

Імпульсивні, але не потрібні покупки

Забезпечені люди зазвичай і є забезпеченими з тієї причини, що розуміють, куди треба витрачати гроші та в цілому є гарними планувальниками. Саме тому вони не виходять з магазинів з купою непотрібних покупок, як це часто стається у звичайних людей.

Наприклад, відома голлівудська зірка Кіра Найтлі щороку ставить собі рамки, що обмежують її бюджет. І більше зазначеної суми акторка ніколи не витрачає. Але чи багато звичайних громадян притримуються такого правила?

Дорога техніка

Багаті люди більше цікавляться характеристиками ноутбуків, телефонів тощо, ніж назвами брендів та їхньою ціною. Багата людина точно не стане купляти останній iPhone у кредит, аби довести всім свою значущість та успішність.

Декілька років тому навіть знамениті бізнесмени та зірки світового масштабу відмовлялися від смартфонів на користь старих телефонів. Йдеться зокрема про актрису Скарлетт Йоханссон та менеджера банку фотографій Shutterstock Денні Ґронера.

І це ще раз доводить достовірність тези про те, що для більшості багатих людей бренди та прайси на них не є важливими.

Дорогі будинки

Багаті люди можуть собі дозволити маєтки за мільйони чи навіть мільярди доларів, але зазвичай вони намагаються знайти максимально вигідні для себе пропозиції, а багато хто взагалі розглядає нерухомість виключно як інвестиції.

Наприклад, відомий всьому світу актор Кіану Рівз так і не купив собі будинок за всі роки своєї праці, хоча може собі дозволити подібну покупку.

Багато багатіїв, які все ж придбали собі власну нерухомість, живуть достатньо скромно, як для зірок світового масштабу. Наприклад, актор Роберт Паттінсон з 2014 року жив у досить скромному будинку, який був вдвічі дешевший за його попередній дім. Будинок навіть містив всього один поверх та до семи кімнат.

Багато ж звичайних людей намагаються максимально "дорого" облаштовувати власні домівки. На жаль, деяких людей подібні рішення можуть сильно "бити по гаманцю", але їх це не зупиняє.

Матеріальні речі в цілому

Візьмемо як приклад Кіану Рівза, ім'я якого вже згадувалося вище. Актор витрачає безліч грошей на благодійність, а розкішь та помпезність йому зовсім не цікаві.

Теж саме можна сказати і про Девіда Черітона, який є найбагатшим педагогом у світі, але вже 30 років поспіль мешкає в одному й тому ж самому будинку, але також не шкодує грошей для різних благодійних фондів.

Тут варто ще додати про акторку Дженніфер Лоуренс, яка теж досить скромна за мірками зіркового життя, а велику частину свого заробітку віддає на благодійність.

Тобто дуже багато дійсно забезпечених людей надають перевагу більш простому життю, а гроші вони відкладають на майбутнє та жертвують у різні організації.

Люди ж, які не заробляють багато, дуже часто мають бажання демонструвати оточуючим свій матеріальний стан та прикрашати його.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.