Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Зимові прикмети – як залучити в дім гроші та успіх

Розповідаємо, які дії взимку здатні принести вам багатство та удачу, а які можуть навіть накликати біду

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro  Гроші

Народні зимові прикмети

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

До грошей слід ставитися дбайливо. Це знали також і наші пращури. Тому наразі існує багато різних прикмет, які допомагають залучати у дім багатство та добробут. Ці народні мудрості існують вже не одне сторіччя та служать людям підтримкою у різних життєвих обставинах.

Розповідаємо, які існують популярні зимові прикмети.

Зимові прикмети

Наші пращури казали: "Гроші взимку ховай так, як сніг покриває землю". Це означає, що гроші, зароблені протягом всього року, саме зимою слід використовувати особливо обережно, аби запобігти можливим фінансовим проблемам.

Раніше навіть люди ховали в кучугури за будинок якусь частину своїх грошей. Таким чином вони зберігалися до весни, тому й проблем з грошима не виникало.

"Щоб привернути удачу, сніг до будинку мети", – йдеться в іншій прикметі. Зазначається, що раніше було заведено утеплювати дім, замітаючи сніг до будинку. Вважалося, що ті господарі, що турбуються про власний дім, зазнають щастя.

Ще одна прикмета свідчить про те, що взуття має бути в порядку. Тоді в будинок прийдуть кошти. Тут сенс полягає в тому, що потрібно доглядати за своїм взуттям:

  • мити;
  • чистити;
  • лагодити.

Таку людину супроводжує удача в справах, а хвороби та незгоди обходять стороною.

"Скільки снігу до будинку намете, стільки й грошей прийде", – вірили наші пращури. Вважається, що велика кількість снігу свідчить про багатство. Тому заведено нагортати біля дому великі кучугури та наговорювати: "Скільки сніжинок, стільки й монет у гаманці".

Наші прабатьки також вірили, що удача буде супроводжувати того, хто стежить за своїм будинком. Тобто якщо у будинку постійно брудно, то щастя та добробуту його мешканцям не слід очікувати.

"Зима морозить – гроші в будинок наморожує", – ще одна стара прикмета. Йдеться про те, що, якщо на ваших вікнах з'являються різні візерунки, то вам слід очікувати на додатковий прибуток.

Проте сьогодні є мало вікон, де зима може "намалювати" свої візерунки. Але можна розмістити за вікном скло, яке вкриється красивими морозними візерунками.

"Хто вікна в чистоті тримає і свіжість пускає, до того й удача прилетить". Такої мудрості теж дотримувалися наші прабатьки. Вважається, що у зимовий час вікна треба протирати, а приміщення обов'язково провітрювати. Разом з цим повітрям рано чи пізно у дім зазирне удача.

"Чиста кухня будинку достаток". Тут сенс цілком зрозумілий: щоб до вас у дім завітали багатство та успіх, то ваша кухня завжди повинна бути чистою.

Також наші пращури були впевнені, що удача взимку посміхається тому, хто про здоров'я дбає. Звісно, що взимку дуже легко захворіти. Прикмета ж стверджує, що слід берегти себе, й тоді удача швидко прийде.

"Багатий той, хто від роботи не біжить", – ще одне народне повір'я. Багатьом людям взимку зовсім не хочеться працювати чи взагалі робити хоч щось: прокидаються лінь і апатія. Проте якщо довго та старанно працювати, це матиме свої плоди.

Більше подібних прикмет ви можете дізнатися у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми також писали про головні прикмети та забобони щодо 2024 року. Також ми писали про речі, які приносять у дім гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.