Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Викиньте зі свого життя – установи, що заважають досягти успіху

Ці патерни вас обмежують та ніколи не дадуть досягнути фінансового добробуту та щастя зокрема

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Таких звичок не мають багаті люди

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Всіх нас виховували дорослі, які заклали у нас певні установи, з якими ми йдемо далі по життю. Проте деякі з них не мають ніякої користі, а деякі навіть більше – шкодять. Наприклад, деякі з цих "норм" можуть заважати вам досягнути успіху та добробуту у житті.

Про них детальніше розповідає Ukr.Media.

Безконечний жаль до себе

Ви постійно жалієтесь та скаржитеся на життя не залежно від обставин. Вам здається, що всі довкола до вас несправедливі, а інші люди живуть набагато краще. Ви незадоволені жодною сферою свого життя, але попри це змінювати бодай щось не квапитесь.

Жадібність та надмірна економія

Ви купуєте все тільки на знижках та постійно знаходитеся у пошуку чогось "по акції". Вам шкода грошей на себе та близьких, ви постійно обмежуєте свої грошові витрати. У вас не просто сформована звичка бідної людини, вона "засіла" усередині вас, а позбутися її не так просто.

Неулюблені справи та робота

Щодня ви займаєтеся справами, які терпіти не можете. Кожен ваш день наповнений негативом. Ви вже прокидаєтеся з поганим настроєм, бо вам треба йти на неулюблену роботу, де вас не влаштовує буквально все:

  • зарплатня;
  • список обов'язків;
  • графік;
  • колектив;
  • ставлення керівництва до вас.

Успіх = гроші

Така думка переслідує тих, хто відчуває брак грошей. Такі люди вимірюють успіх виключно у коштах. Звісно, частина правди у цьому є. Проте це лише одна зі складових такого поняття, як успіх.

Витрати перевищують дохід

Якщо ви постійно витрачаєте більше, ніж заробляєте, на картці у вас "мінус", у гаманці "чорна діра", ви постійно займаєте гроші, і нічого не можете змінити у своєму житті, то це ще одна ознака бідності.

Бажання отримати все й одразу

У бідних людей зовсім немає терпіння у будь-яких справах. Що це означає? Такі люди зацікавлені в отриманні максимального прибутку за досить короткий термін, тому постійно ризикують заплатити більше, ніж можуть придбати.

Постійні скарги на життя

Ваші скарги ніколи не закінчуються. Вас не влаштовує буквально все:

  • робота;
  • зарплатня;
  • ставлення родичів до вас;
  • власне житло тощо.

Безперервне порівняння

Ви не припиняєте порівнювати себе з людьми, які, на вашу думку, досягли більшого. Проте порівняння – це корисна штука лише тоді, коли ви робите висновки та прагнете досягти нового рівня (наприклад, у роботі), а не тоді, коли ви просто щоразу приходите до думки, що ви гірше інших.

Добробут та щастя вимірюються у грошах

Вас цікавлять тільки гроші. А внутрішнє самопочуття, кохання, родина, здоров'я вам здаються менш важливими.

Абстрагування від зовнішнього світу та близьких

Ще одна ознака бідності: ви часто йдете в себе. Тобто ви перебуваєте в стані апатії та не маєте бажання близько спілкуватися з рідними або друзями. Проте у цьому випадку ви бідні не через брак коштів, а через невміння цінувати щось дійсно важливе – своїх близьких.

Небажання вчитися

Аби бути помітним на ринку праці у сучасному світі, потрібно розвивати навичку life long learning – тобто здатність постійно вчитися новому. Світ не стоїть на місці, і без постійного саморозвитку ви просто втратите свою актуальність як професіонал. Тому, якщо ви бажаєте отримати підвищення чи підвищити свій рівень прибутків, слід постійно вивчати нове та самовдосконалюватися.

Якщо ви виявили у себе хоча б кілька установок "бідної людини", то вже зробили перший крок до змін – усвідомили наявність своєї проблеми. А подальші рішення залишаються за вами.

Раніше ми вже розповідали про правила успішних людей. Також ми пояснювали, які 11 звичок здатні зіпсувати вам життя.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.