Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Весняне прибирання: 5 типів речей, яких слід позбутися до початку березня

Ці предмети у вашій оселі треба "утилізувати" до кінця лютого під час генерального прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Сезонне прибирання

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Перед початком нового сезону ми завжди перебираємо свої речі. Наприклад, восени шорти ми ховаємо на задніх поличках, а на вішаки замість легких суконь і футболок переміщуються светри, кардигани та кофти. Тоді як з початком весни ми шукаємо нове місце для шапок та шарфів, ставлячи в пріоритет більш легкі предмети гардероба. Проте далеко не завжди якісь предмети слід зберігати. Іноді з ними слід попрощатися раз і назавжди.

Детальніше про це пише Southern Living.

Предмети, які вам більше не підходять

Якщо ви знайшли старі джинси, які вже банально не підходять вам за розміром, то слід з ними попрощатися. Звісно, ​​ви можете тримати їх вдома у надії, що колись підете у спортзал та зміните харчування. А можете позбавитися тиску на себе та вдягати те, що підходить вам вже зараз.
Те саме можна сказати про інші речі:

  • декор;
  • інструменти;
  • книги тощо.

Якщо цим речам немає місця у вашому способі життя, то переоцініть ці предмети: зберігайте речі, що виконують своє призначення, і віддайте предмети, які більше не підходять до цієї категорії.

Речі, які не роблять вас щасливими

Якщо у вашому домі є щось, що викликає у вас відчуття хвилювання щоразу, коли ви це бачите, швидше за все, настав час прибрати це з дому та звільнити місце для речей, які роблять вас щасливими. Ми маємо достатньо стресових факторів у нашому повсякденному житті. Якщо ж йдеться про речі іншої людини, з якою ви проживаєте, то можливо, знайдеться спосіб розмістити їх у місці, де ви не так часто буваєте. Або, можливо, ви навіть виявите, що ви обидва поділяєте однакові почуття до цього предмета.

Сентиментальний безлад

Є категорія речей, з якими складно прощатися. Це деякі сентиментальні предмети, за які відчувається необхідність триматися: старі листівки, квіти, квитки з поїздок та інше. Тому при думках о розставанні виникає почуття провини.

Але також може бути речі, які вам добре та довго слугували або займають особливе місце у вашому серці, навіть якщо ви знаєте, що настав час попрощатися. Такі предмети рекомендується сфотографувати та включити спеціальне повідомлення в опис фотографії, що допоможе в процесі відпускання.

Зайві речі

Деякі елементи можуть здатися зайвими, але насправді вони дуже корисні. Наприклад, якщо у ви маєте п'ять пар кросівок, але це ваше улюблене взуття, воно різне, універсальне та комбінується з більшістю вашого гардероба, то у цій колекції є сенс. Але якщо ви зовсім не вдягаєте сукні, але вони продовжують займати місце у вашій шафі, то слід замислитися, навіщо вони там знаходяться.

Речі на "всякий випадок"

Є певна логіка у тому, аби мати речі для певних подій. З іншого боку, якщо ви виявите, що ваш запас "про всяк випадок" насправді досить великий, то настав час скоротити його лише до найнеобхіднішого. Це чудове розчистить зайнятий простір для нових речей.

Краще віддати їх тому, хто може ними скористатися зараз. А бачити, як ваші предмети одягу використовуються кимось іншим, – це надійний спосіб позбутися почуття провини.

Раніше ми вже писали про те, як прибрати на кухні, якщо у вас брак часу. Також ми пояснювали, де саме слід прибрати перед приходом гостей.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.