Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

У вас є 30 секунд – новорічний тест на уважність

Головоломка може здатися вам простою, але статистика доводить, що подібне враження є помилковим

Фото: Pexels. Колаж: Pro Грошi

Новорічний тест про ялинку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Грошi

У грудні нас оточує досить багато святкових ялинок. Ми бачимо їх у торговельних центрах, магазинах, розважальних закладах тощо. Проте знайти цю ялинку вам буде достатньо складно.

Видання Mirror публікує цікаву головоломку, яка буде під силу не кожному.

У чому сенс загадки

У цій особливій різдвяній головоломці потрібно відшукати ялинку, що відрізняється від інших. Всі святкові дерева, які ви бачите, прикрашені кульками та гірляндами, а також мають на верхівці п'ятикутну зірку червоного або жовтого кольору.

Ваша задача – знайти святкове дерево з шестикутною зіркою. На пошуки дається пів хвилини, тобто 30 секунд вашого часу.

Фото:  Mirror
Фото: Mirror

Чому подібні головоломки корисні

Зазначається, що такі завдання мають ряд плюсів:

  • перевіряють гостроту зору;
  • розвивають уважність;
  • надають можливість мислити нестандартно;
  • формують навичку не відволікатися.

Крім того, регулярне виконання таких тестів ще й допоможе розвинути когнітивні здібності.

Що каже статистика

На порталі вказують, що для переважної більшості людей головоломка не буде здаватися занадто простою, адже середньостатистичній людині на пошук ялинки з нестандартною прикрасою знадобиться 62 секунди. Проте існують люди, чия гострота зору та уважність скорочуються термін виконання завдання. Наприклад, 16% людей здатні помітити ялинку менше, ніж за 30 секунд.

Якщо під час тесту не вдається відшукати ялинку, то автори завдання рекомендують не панікувати, а зосередити свою увагу на нижньому правому куті зображення.

Фото: Mirror.
Фото: Mirror.

Якщо ж ви не вклалися у зазначений термін (наприклад, знайшли ялинку лише за 70 секунд, що є більше, ніж хвилина), то не турбуйтесь та не засмучуйтесь. Чим більше ви будете виконувати подібні завдання, тим краще буде ваша гострота зору та концентрація.

Подивитися правильну відповідь ви можете нижче.

Фото: Mirror.
Фото: Mirror.

Які є ще цікаві тести

Раніше ми вже розповідали про цікаву оптичну святкову ілюзію. Сенс її полягав у тому, що на зображенні є багато тварин, які асоціюються з зимовими святами.

Та тварина, яку ви помітите першою, може багато розказати про ваш характер та особистість.

Якщо вам цікаво, що може розказати про вас новорічна картинка з тваринами, то рекомендуємо ознайомитися з нашим матеріалом за посиланням.

Як ще перевірити себе

Ця візуальна загадка також допомагає розвивати свої навички, зокрема пам'ять, аналітичне мислення та логіку.

Завдання полягає у тому, аби уважно подивитися на картинку, де відбувається святкова вечірка: присутні різні деталі, ми можемо бачити багато людей, що займаються своїми справами. Зображення є дуже насиченим та яскравим.

Зазначається, що серед усієї цієї метушні слід відшукати Санта-Клауса. На пошук надається зовсім мало часу – лише 11 секунд. Пропонуємо вам перевірити себе.

Раніше ми вже писали, як тест за допомогою святкового малюнку може розказати про вашу внутрішню силу. Також ми пояснювали, чому головоломка про крадіжку в магазині сколихнула соціальні мережі та викликала багато обговорень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.