Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Щоб гаманець не пустував – коли не слід позичати чи давати у борг

Розповідаємо, у які дні краще не позичати та не займати грошей навіть близьким людям та з чим це пов'язано

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Гроші – дуже делікатна тема. Іноді ми просимо у борг, а іноді позичаємо самі. Проте існують повір'я щодо тих днів, коли цього краще не робити.

Розповідаємо, у які дні краще уникати подібних маніпуляцій з грошима.

У нашому житті трапляються ситуації, коли доводиться давати в борг, адже не хочеться залишати людину (особливо близьку) у скрутному стані. Проте й самому не хочеться залишатися без грошей, коли до зарплати ще довго. Тому ми беремо гроші у борг. Проте є дні, коли цього точно не варто робити.

У які дні не можна позичати гроші

Наші пращури вірили, що ні в якому разі не можна позичати гроші у певні дні:

  • період Великого посту;
  • на Водохреща;
  • інші великі церковні свята.

Вважається, що якщо в такий день дати комусь гроші в борг, то вони вже ніколи до тебе не повернуться.

До того ж треба звернути увагу на день тижня, коли тебе просять зайняти грошей. Наприклад, не варто давати в позики в неділю. Це пов'язано з тим, що саме в цей день тижня проводять церковну службу, тому можна розгубити духовну рівновагу.

Також існує прикмета, що вівторок також є поганим варіантом для розв'язання фінансових питань.

Чому не можна позичати гроші ввечері

Важливо запам'ятати, що не слід позичати гроші ввечері. Наші пращури вірили, що темний час доби (ніч, вечір) – це час нечистих сил, які мають на меті одне – нашкодити людям. Їхній вплив може негативно позначитися на добробуті людини ті й родини зокрема. Це означає, що гроші будуть "витікати" з сім'ї.

Коли можна позичати гроші

Найкращим днем для того, аби позичити комусь гроші, вважають понеділок. Проте тут потрібно дотримуватися одного правила – чим раніше, тим краще. Тобто, чим раніше в цей день ви дасте в борг, тим більше ймовірності, що гроші до вас повернуться.

Також не слід забувати й про середу. Цей день є серединою тижня, а значить і піком активності. Середа вважається сприятливим днем, аби віддавати борги, але брати позику не рекомендується.

Як правильно позичати гроші

Наші предки помічали певні особливості цього обряду.

Наприклад, якщо ви позичаєте гроші, то брати їх потрібно лише лівою рукою. Вважається, що так віддавати гроші вам буде дуже легко та просто.

Також рекомендується, брати в борг великими купюрами, бо вони символізують потужний потік грошей.

Також у минулому українці звертали увагу на місяць. Фази місяця мають містичне значення і дуже потужно впливають на сферу фінансів.

Наприклад, що позичати гроші на спадний місяць не можна, тому що ви їх більше не побачите. А от зростаючий місяць є ідеальним часом для позичання – всі кошти повернуться до вас з надлишком.

Які ще існують прикмети щодо грошей

Наші предки мали багато забобонів щодо фінансів, зокрема:

  • Не можна витрачати зарплату в день отримання, гроші мають переночувати у будинку.
  • Не можна жмакати та скручувати купюри та розкидатися монетами – до подібного власника вони більше не захочуть повернутися.
  • Не викидайте сміття з будинку після заходу сонця – у дім прийдуть зайві витрати та нещастя.
  • Не можна свистіти в будинку та дозволяти іншим членам родини це робити – накличеш у дім бідність.
  • Не бійтеся витратити "зайві гроші" – вони повернуться.

Раніше ми вже розповідали, який номер квартири чи будинку здатен залучити щастя та багатство. Також ми пояснювали, який новорічний обряд допоможе залучити у родину гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.