Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Розпізнати буде важко? Чим відрізняється справжня розчинна кава від підробки

Розповідаємо, як серед підроблених аналогів розчинної кави обрати дійсно якісний продукт, який принесе задоволення

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Поради, як обрати смачну розчинну каву

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кава – неймовірно популярний напій, якій можна придбати буквально де завгодно: у кав'ярні, закладі чи навіть продуктовому магазині. Багато людей, зокрема українців, вживають каву щодня під час сніданку. Деякі роблять це навіть декілька разів протягом доби.

Але розчинна кава, завдяки своїй зручності та швидкості приготування, для багатьох людей стала частиною ранкового ритуалу. Популярність цього напою зростала, але разом з тим з'явилися і підробки.

Редакція сайту Pro Гроші пропонує вам дізнатися, як вибрати дійсно ідеальний напій, яким можна насолодитися під час сніданку.

Перечитайте склад

Для початку варто розглянути склад продукту. Там ви зможете побачити кілька цікавих маркерів. Важливим є те, що справжня розчинна кава має містити тільки кавовий екстракт або порошок, без додавання зайвих компонентів.

Оцініть аромат та смак

Справжня кава має насичений аромат без будь-яких домішок. Якщо ж ви відчуваєте занадто хімічний запах або дивний, неприємний післясмак, то це може бути ознакою підробки. Також, щоб розчинна кава була якісною, вона повинна бути виготовлена ​​з хороших зерен, без будь-яких інших добавок. Перевагою розчинної кави є різноманітність смаків на вибір.

Колір

Взагалі кава може мати різні відтінки коричневого кольору. Це визначається в процесі обсмажування та обробки зерен. Сам кольоровий відтінок розчинної кави може залежати від багатьох факторів: сорт кави, ступінь обсмажування, а також можливі додаткові інгредієнти.

Але не варто обирати продукти з надто яскравим чи несподіваним кольором, адже це може бути ознакою додаткових барвників чи інших штучних домішок.

Необхідно також додати, що колір повинен бути рівномірним, без білих вкраплень, а частинки або гранули повинні мати приблизно однаковий розмір. Якщо ви помітили краплення, це свідчить про низьку якість сировини. Наявність домішок може говорити і про те, що при виробництві використовувалися подрібнені плоди бобових.

Упаковка

Купуйте каву тільки в зіп-упаковці. Вона здатна захистити продукт від вологи і сонячних променів, які шкодять якості кави.

Також гарні варіанти цього товару упаковуються в скляних банках. Це допомагає уважно розглянути гранули та визначити їх якість.

Наявність терміну придатності

На упаковці обов'язково повинно бути маркування з терміном придатності. Крім того, чим цей термін буде менше, тим вище якість. Це зумовлено тим, що хороший продукт довго зберігатися не може.

Взаємодія з температурою

Продукт вищого сорту повинен добре розчинятися не лише в гарячій, але і в холодній воді. Варто додати, що при цьому на дні чашки не повинен утворюватися осад.

Вид кави

Зверніть увагу на те, які види кави використовувалися при виробництві. Найчастіше, аби знизити вартість товару, виробники використовують робусту. А от найкращий продукт виготовляють з арабіки. Такий напій буде мати більш виражений смак з приємною кислинкою.

Раніше ми вже писали, як правильно ходити на шопінг у секонд-хенд. Також ми пояснювали, на що звернути увагу, коли купуєш взуття.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.