Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Проблем не оберетеся: коли категорично не можна купувати календар

Календар – корисний предмет, який точно знадобиться у побуті, але він може принести власнику й нещастя, якщо придбати його у неправильний час

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Цей час точно не підійде для покупки календаря

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Всі ми можемо подивитися календар на телефоні чи планшеті, а також зробити це за допомогою комп'ютера чи ноутбука. Проте багато людей все ще використовують звичайні паперові календарі, бо вважають їх зручними. Але не всі прихильники календарів знають, що іноді подібні предмети здатні принести у дім біди та нещастя.

Розповідаємо, як зробити так, аби календарі приносили користь та не завдавали шкоди своїм власникам.

Звичайний паперовий календар – досить зручна та потрібна річ. Вони допомагають нам легко орієнтуватися в датах, планувати власні справи (адже нам достатньо зробити нарис про зустріч чи подію за допомогою ручки чи олівця) та просто приносять гарний настрій, бо прикрашені красивими зображеннями.

Ви можете обрати календар будь-якого формату та з будь-якими картинками:

  • апетитні фрукти;
  • пухнасті котики;
  • ваші улюблені породи собак;
  • морські пейзажі
  • лісові квіти тощо.

На деяких календарях навіть друкують рецепти, різні народні прикмети тощо.

Здається, що у подібного предмету не може бути мінусів. Але існує народне повір'я, яке забороняє купувати календарі взимку.

Вважається, що покупка календаря у зимову пору року може накликати біду на того, хто його придбав. Це пов'язано з тим, що зима – це період занепаду природи: час наче завмирає, і все готується до пробудження навесні. Тому купівля календаря з грудня по лютий може означати, що ви закриваєте для себе двері в майбутнє.

Існує інша версія цього повір'я. Зазначається, що календар є це символом часу, а зима – це кінець року. Тому купівля календаря взимку означає, що ви не даєте можливості старому року завершитися, тобто ви будете тягнути за собою старі проблеми, а рухатися вперед вам буде дуже складно.

Якщо ж ви все ж вирішите придбати календар взимку (а багато хто це робить саме у грудні, напередодні нового року), то постарайтеся зробити покупку в першій половині зими, до Різдва.

Які ще існують цікаві зимові прикмети

Раніше ми вже писали, що існує дуже багато зимових прикмет, у які вірили ще наші пращури. Ці повір'я існують вже багато сторіч та віддано служать людям.

Наприклад, існує прикмета, яка спонукає взимку ховати гроші так, як сніг покриває землю. Тобто у холодну пора року слід дуже обережно витрачати свої кошти. Якщо ж людина займатиметься марнотратством, то на неї можуть очікувати фінансові труднощі.

Це повіря повязано з тим, що раніше люди навіть ховали в кучугури за будинок якусь частину своїх зароблених грошей. Таким чином кошти зберігалися до самої весни, тому й проблем з матеріальним становищем не виникало.

Якщо вам цікаво дізнатися інші зимові прикмети, то більше їх ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми вже розповідали про прикмети та звичаї дня зимового сонцестояння. Також ми писали про прикмети та традиції, що пов'язані зі Старим Новим роком.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.