Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Новорічна небезпека: як ялинка може нашкодити дітям

Батькам та іншим дорослим слід звернути увагу на те, що ці три новорічні прикраси небезпечні для дітей

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як вберігти дітей у Новий рік

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Всі ми любимо новорічні ялинки: нам подобається обирати для них декор, прикрашати ці святкові дерева, а потім милуватися ними. Але, на жаль, символ Нового року може принести й негативні емоції, зокрема заподіяти шкоду деяким мешканцям оселі.

Видання The Sun розповідає, чому ялинка може загрожувати дітям та як уникнути неприємних інцидентів під час сезонних свят.

Дрібні прикраси

Дітям завжди все цікаво. Тому вони легко можуть звернути свою увагу на маленькі, яскраві іграшки. Якщо ж малечі вдасться зняти прикрасу, то вона точно захоче покласти її собі до рота, що, звичайно, матиме дуже погані наслідки.

Крім цього, слід звернути увагу на іграшки, які мають класичне кріплення, тобто коли кулька тримається на двох металевих "ніжках" усередині, а зверху на ній крихка "пробка". Такі іграшки легко зняти навіть дітям. До того ж гострий метал може поранити дитину.

Ще одна велика небезпека для малечі – іграшки зі скла та декор з маленькими деталями, які легко відриваються та відпадають. Ними можна не тільки поранитися: деякі прикраси містять у собі свинець, ртуть та інші отруйні речовини.

Іграшки на батарейках

Усі прилади з батарейками теж несуть потенційну загрозу для дітей. Наприклад, акумуляторні прикраси можуть стати причиною опіків, якщо батарейка раптово "потече". Також дитина може вирішити спробувати на смак кислоту.

Треба пам'ятати й про те, що діти можуть спробувати дістати батарейки з приладів чи іграшок. Тоді вони ризикують "бути з'їденими" чи опинитися у малечі, наприклад, у носі.

Гірлянди

Звісно, вогники, дуже красиві та яскраві. Вони викликають захоплення й у дорослих, й у дітей. Проте для останніх вони теж становлять небезпеку. Річ у тому, що лампочки на гірлянді малі та крихкі. Тому, якщо одна з них відпаде, ви цього навіть не помітите. А дитина легко може їх схопити та потягнути до рота.

Крім того, пошкоджені вогники можуть битися струмом. Саме тому фахівці наголошують, що слід ретельно перевіряти справність гірлянд.

Як зробити ялинку безпечною для дітей

Експерти рекомендують огороджувати ялинку від дітей за допомогою спеціальних парканів. Таким чином і символ Нового року, і діти будуть захищені.

Ще один лайфхак – звичайні прикраси замінити на безпечні прикраси:

  • плюшеві помпони;
  • паперові іграшки;
  • сніжинки з паперу;
  • невеликі м'які іграшки тощо.

Так ви будете впевнені, що не постраждають ні прикраси, ні малечі.

Крім того, дерево можна підняти вгору, поставивши вище, або прибрати нижні гілки. Так діти точно не контактуватимуть з прикрасами.

Як"сигналізацію" ви можете використовувати дзвіночки, які слід розмістити на нижніх гілках. Вони попередять вас про те, що маленькі дослідники вже почали вивчати ялинку. Тоді ви точно встигнете владнати ситуацію.

Раніше ми вже пояснювали, як захистити ялинку від котів, а котів – від ялинки. Також ми розповідали, як уникнути помилок під час декорування оселі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.