Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Лише 6 секунд – головоломка для уважних та кмітливих

За дуже обмежений час ви маєте знайти на зображенні певний фрукт, проте це не так просто, як здається на перший погляд

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Головоломка про фрукти

Фото: Unsplash, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Різні головоломки – це перевірений і надійний спосіб весело, проте ефективно розвивати свій мозок. Особливо чудово для вирішення таких задач підходять свята та вихідні, коли ви можете зробити це у компанії друзів чи рідних, змагаючись та вигадуючі різні стратегії для вирішення. До того ж це чудово урізноманітнить ваше дозвілля.

Ділимося з вами головоломкою, яке опублікувало, видання Jagran Josh.

Чому головоломки мають бути присутні у вашому житті

Загальновідомо, що ці завдання сприяють розвитку вашого мислення та здатності вирішувати нестандартні задачі.

Головоломки спрямовані на те, щоб перевірити вашу уважність, кмітливість та здатність концентруватися. Проте, якщо ці "навички" розвинені у вас погано, то регулярне вирішення таких завдань натренує не тільки мозок, а ще й зір. І тоді ви зможете помічати дрібні деталі, зокрема й у повсякденному житті.

Але не слід зацикливатися на однотипних задачах – вибирайте головоломки різного типу, щоб розвивати та удосконалювати когнітивні навички, логічне та критичне мислення.

Таким чином ми ретельно скануємо зображення різного типу, зорова увага загострюється, відточуючи здатність абстрагуватися від відволікаючих факторів та виявляти дрібні деталі. Тоді й зростає ваша когнітивна гнучкість. Також тренується пам'ять.

Крім того, головоломки мають довгострокову користь. Вчені кажуть, що регулярні мозкові тренування можуть знизити ризик виникнення хвороб нервової системи, які виникають у людей з віком.

У чому сенс загадки

На картинці зображена дівчина, яка ласує шматком торту біля відкритого холодильника, який наповнений різними продуктами:

  • фрукти;
  • овочі;
  • напої;
  • яйця;
  • молоко тощо.

Фото: Jagran Josh
Фото: Jagran Josh

Проте вам слід зосередити свою увагу на фруктах, зокрема на бананах, які вам слід відшукати за дуже обмежений час – всього 6 секунд.

Увімкніть таймер та починайте пошук.

Цей тест демонструє вашу уважність та кмітливість, тому сконцентруйтесь та аналізуйте зображення. Тоді ви зможете помітити приховані банани протягом ліміту часу.

Якщо ви не знайшли банани за 6 секунд, то не варто засмучуватися: регулярне вирішення подібних головоломок допоможе вам вирішувати подібні задачі набагато швидше.

Розв'язання цієї головоломки ви можете подивитися нижче:

Фото: Jagran Josh
Фото: Jagran Josh

Так, весь цей час фрукти вдало ховалися у завісі схожої текстури та кольорової гами.

Як ще себе перевірити

Якщо вам сподобалася подібна головоломка, то ви можете ще перевірити власні сили. Наприклад, подивитися на картинку новорічної вечірки, де кожен зайнятий своєю справою.

Проте серед гостей затаївся дехто цікавий – йдеться про Санта-Клауса, якого вам і слід знайти серед святкування. Зазначається, що на пошук казкового персонажа вам дається обмежений час – 11 секунд.

Якщо вам цікаво знайти Санту, то переходьте за посиланням та ознайомтесь з нашим матеріалом.

Раніше ми вже розповідали про новорічний тест на уважність, на який вам дається всього 30 секунд. Також ми вже писали про тест, який допоможе дізнатися, яка ваша внутрішня сила.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.