Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Корисна розвага на вечір – як вирішити складне математичне завдання

Головоломки здатні буквально розпалювати ваші когнітивні здібності, тому їм мають приділяти час як діти, так і дорослі

Фото: Unsplsah. Колаж: Pro Гроші

Математична головломка

Фото: Unsplsah. Колаж: Pro Гроші

Не знаєте, чим себе зайняти у вихідний та просто гортаєте стрічку соціальних мереж? Тоді саме час скрасити ваш день чимось цікавим та позитивним. Наприклад, у мережі з'явилася складна математична головоломка, яка допоможе перевірити вашу кмітливість.

Її опублікував сайт Fresherslive.

Чому варто виділити свій час на подібні ігри

Головоломки – чудовий варіант розваги як для самотнього вечора, так і для дозвілля у колі друзів чи рідних. Такі завдання змушують працювати наш мозок, але також зменшують стрес та долають втому.

Крім того, подібний "бустер" для мозку здатен:

  • покращувати пам'ять;
  • поліпшувати настрій;
  • вдосконалює навички розв'язання проблем;
  • відновлювати продуктивність.

Якщо ви маєте успіх у вирішенні таких завдань, то мозок буде нагороджувати вас дозою дофаміну. Таким чином це вплине на мотивацію, надасть натхнення для роботи, різних проєктів та побутових справ.

Крім того, час, що був витрачений на головоломку, допоможе "відновити" мозок. Тоді з'являться сили та енергію на робочі чи навчальні задачі.

Також не варто забувати, що розв'язання таких задач (а ще кросворди, судоку тощо), допомагає краще зберігати розумові здібності літнім людям.

Тому можна сміливо казати, що головоломки є ідеальним методом подолати нудьгу, адже це весело, корисно та не має вікових обмежень.

У чому сенс головоломки

Перед вами три незвичайних рівняння, пов'язаних між собою:

  • 123+1=16;
  • 234+1=24;
  • 345+1=?

За допомогою логічного мислення слід знайти рішення.

Зазначається, що ці головоломки ретельно розроблені, аби спонукати людей до критичного мислення, аналізу наданої інформації та творчого застосування математичних правил для пошуку нестандартних рішень.

Автори наголошують, що під час пошуку правильної відповіді слід залишатися уважними та послідовними

Як розв'язати задачу

Для початку слід взяти перше рівняння – 123+1. Варто скласти 1 і 3, щоб отримати 4. Потім ця цифра множиться на 4. У результаті ми можемо отримати 16.

Тепер беремо другий приклад, де "345+1". Знову слід скласти цифри, але вже 3 і 5, щоб отримати 8. 8 множиться на 4. Таким чином ми дуже просто отримуємо 32.

У кожному рядку "зникає" друга цифра.

Розрахунки повинні мати такий вигляд:

  • 123 = 1+3 = 4. 4*4 = 16
  • 234 = 2+4 = 6. 6*4 = 24
  • 345 = 3+5 = 8. 8*4 = 32

Проте якщо вам не вдалося вирішити дані рівняння чи ви витратили багато часу, то не варто засмучуватися та вважати головоломки поганим дозвіллям чи приводом засмутитися або розізлитися. Швидке розв'язання подібних задач – це, в першу чергу, практика.

Спробуйте регулярно вирішувати подібні головоломки. Тоді й успіх не змусить себе довго чекати.

Раніше ми вже писали про головоломку, на яку можна витратити лише 6 секунд. Також ми вже розповідали про задачу, де одна гривня виявилася зайвою.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.