Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Забудьте про ці продукти – їжа, що впливає на якість вашого сну

Деякі продукти здатні негативно впливати на сон, тому ми довго засинаємо, прокидаємося вночі, відчуваємо хронічну втому тощо

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Ця харчова звичка заважає якісному сну

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші.

Часом всі люди мають проблеми зі сном. Навіть після складного та довгого дня людина може не засинати одразу або постійно прокидатися протягом ночі. Як виявилося, на якість сну може впливати їжа. Тобто деякі продукти, які ми любимо вживати під час вечірнього дозвілля та відпочинку, може шкодити сну.

Детальні про це розповіла терапевтка та фахівчиня зі сну Деніз Йордаче для Mirror.

Зазначається, що згідно з останніми даними Mental Health UK, майже кожна третя людина у Великобританії не висипається. Проте сон дуже важлива частина нашого життя, зокрема ця складова важлива для нашого фізичного та психічного добробуту.

Що не треба їсти перед сном

За словами експертки, для гарного відпочинку вночі та можливості швидко засинати, треба відмовитися від вживання солоного перед сном. Це означає, що не слід ласувати чипсами, деякими видами м'яса та аналогічними продуктами.

"Їжа з високим вмістом натрію, така як солоні закуски, оброблене м’ясо та деякі консерви, може призвести до збільшення затримки води, а це зневоднює ваше тіло. Коли ви зневоднені, то можете прокинутися вночі з відчуттям спраги, що порушує цикл сну", – пояснила терапевтка.

До того ж солоні продукти завадять спати з ще й з інших причин. Вони можуть впливати на тиск, а також змушують прокидатися, аби йти у туалет.

"Надмірне споживання солі може підвищити кров’яний тиск, через що вам буде важче розслабитися та заснути. Гіпертонія пов’язана з такими розладами сну, як безсоння та апное уві сні. Сіль може спонукати ваше тіло виробляти більше сечі, що призводить до більш частих походів у ванну вночі.. Це може перервати ваш сон і не дати вам досягти відновлювальних стадій глибокого сну", – додав Деніз Йордаче

За скільки годин до сну можна їсти солоне

Якщо ж все ж є сильне бажання поласувати чимось солоним, але при цьому також є бажання не втратити повноцінний сон, то такі страви чи продукти потрібно вживати не пізніше, ніж за 2-3 години до сну. Тоді це дає змогу тілу за достатню кількість часу обробити натрій та зменшити ймовірність нічних збоїв.

"Уважність до споживання солі, особливо у вечірні години, може сприяти більш спокійному нічному сну. Вибір альтернатив з низьким вмістом натрію або вибір збалансованого та помірного прийому їжі перед сном може допомогти зменшити ймовірність перерв у вашому сні та зробити ніч більш спокійною", – наголосила фахівчиня.

Коли ж голод з'являється прямо перед сном, слід обрати щось легке та несолоне. Терапевтка радить у такому випадку перекусити маленькою мискою вівсяної каші або бананом.

Раніше ми вже розповідали, які страви повинні бути на новорічному столі. Також ми пояснювали, як правильно харчуватися взимку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.