Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Успіх та слава не за горами: 5 фільмів, які потрібно подивитися кожному підприємцю

Головні герої цих фільмів досягли успіху завдяки своїй наполегливості та бажанню займатися улюбленою справою

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

5 фільмів, які варті уваги підприємців

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі фільми часто надихають глядачів на переосмислення свого життя, на створення чогось нового тощо. Деякі стрічки навіть створені для того, щоб дати людям певний поштовх, надихнути не опускати руки у разі якихось невдач та розширити кордони творчості та самовираження.

Ми зібрали 5 кінострічок, які потрібно подивитися кожному підприємцю.

"Кухар на колесах" (2014)


Головний герой цієї кулінарної комедії Карл Каспер – шеф-кухар одного з ресторанів в Лос-Анджелесі, він щодня "горить" на роботі, але через непорозуміння з власником закладу – справи йдуть не дуже добре. Після відвідування авторитетного ресторанного критика шеф-кухар потрапляє у конфлікт, через що залишається без роботи.

Однак чоловік не полишав своїх кулінарних мрій, він стає власником старого фургона та вирішує відкрити ресторан на колесах. Він надихнувся тим, що тепер сам собі хазяїн та нарешті може втілити в життя усі свої плани.

Після такого фурору головний герой знову стикається пліч-о-пліч з ресторанним критиком та отримує від нього найвищу оцінку. Цей фільм дуже добре відображає боротьбу за свої мрії та бажання попри всі невдачі.

Кадр з фільму "Кухар на колесах"
Кадр з фільму "Кухар на колесах"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

"Волк з Волл-стріт" (2013)


Успіх та багатство прийшли до головного героя цього фільму через безліч спроб стати кращим у брокерській сфері діяльності. Джордан Белфорд, хлопець з не дуже заможної сім'ї, завжди хотів жити у достатку, тому постійно вдосконалював свої навички брокера.

Після того, як хлопець змінив кілька місць роботи, набрався достатньо досвіду, заощадив певну суму грошей, йому все ж таки вдалося відкрити свою фірму на Волл-стріт, найпопулярнішій вулиці Нью-Йорка. Однак разом зі славою та грошима до головного героя також прийшли й різноманітні залежності.

Ця стрічка яскраво демонструє неймовірну жагу до успіху, але водночас показує, як легко можна "спіймати зірку" та що з цього може вийти.

Кадр з фільму "Волк з Волл-стріт"
Кадр з фільму "Волк з Волл-стріт"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

"Офісний простір" (1999)


Комедійний сюжет фільму розкриває бажання головного героя фільму Пітера Гіббонса, звичайного офісного співробітника, повністю перевернути своє життя. Через постійні сварки з керівництвом чоловік вирішує звільнитися з неулюбленої роботи та відкрити власний бізнес.

Цей фільм змушує замислитися щодо реалізації власних цілей та не опускати руки навіть у найскладніших ситуаціях.

Кадр з фільму "Офісний простір"
Кадр з фільму "Офісний простір"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

"Соціальна мережа" (2010)


Кінострічка розповідає про шлях та створення популярної соціальної мережі сьогодення – Facebook. Головний герой фільму Марк Цукерберг, завдяки своєму неординарному мисленню та здібностям у сфері IT-технологій, реалізував свої перші кроки у створенні власної справи.

Звичайно, що такий результат не обійшовся без сторонньої допомоги. Інвестиції та спонсорування, розробка та створення сайту, інші кроки до успіху – усе це хлопець досяг завдяки своєму прагненню бути особливим. Ця стрічка дає розуміння, що потрібно захищати свою справу від зовнішнього втручання.

Кадр з фільму "Соціальна мережа"
Кадр з фільму "Соціальна мережа"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

"Таємне життя Волтера Мітті" (2013)


Волтер Мітті – звичайний фоторедактор, який працює у невеликому магазині, постійно розглядає гарні місця та мріє про славу й визнання. Але риси його характеру не давали втілити у життя те, про що він так мріє.

Однак, чоловіку все ж таки вдається відважитися на подібний вчинок та розпочати навколосвітню подорож у пошуках своєї сутності, продовжуючи займатися фотографією. Мета фільму донести до глядачів, що можна дивитися поза рамки та при цьому робити те, що приносить задоволення.

Кадр з фільму "Таємне життя Волтера Мітті"
Кадр з фільму "Таємне життя Волтера Мітті"
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Раніше ми розповідали, які фільми можуть змінити мислення людини. Також ми писали, які фільми варто подивитися про перший заробіток і всі супутні проблеми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.