Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Ці фільми змінять ваше мислення – 5 стрічок, які варті уваги

Розповідаємо про 5 відомих кінокартин, які здатні змінити ваше життя

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

5 фільмів, які потрібно подивитися кожному

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Культура дуже сильно впливає на нашу свідомість. Зокрема, вона здатна змінювати її. Фільми, які ми дивимося, книги, які читаємо, – це все про споживання нової інформації, що може показати нам проблеми, які не помічали раніше. Чи, наприклад, висвітлити якусь точку зору з іншого боку.

Перед вами – список з п'яти фільмів. Ці кінострічки змусять вас подивитися на життя "іншими очима". Що це за фільми та чому вони такі значущі – читайте у нашому матеріалі.

Сельма

У фільмі "Сельма" представлена боротьба за рівноправність темношкірих громадян в Сполучених Штатах. Головний герой – Мартін Лютер Кінг – відомий американський правозахисник та лідер руху за громадянські права.

Він вирішує організувати мирний протестний марш від Сельми до Монтгомері, аби привернути увагу до насильства і дискримінації, з якими щодня стикаються темношкірі громадяни.

Фільм присвячений боротьбі за власні права та життя зокрема, пригніченню свободи та важливості рівності між всім людьми.

Фільм "Сельма"
Фото: скріншот

Едді Орел

Цей фільм заснований на чудовій автобіографічній історії про чоловіка, який відомий всім як Едді Орел Едвардс. У 1988 році він став першим учасником змагань, які представляли Великобританію на Олімпійських іграх у стрибках з трампліну.

Кінокартина розповідає про шлях простої, абсолютно не впевненої у собі людини, яка мріє стати олімпійським чемпіоном. Але фільм не про те, як стати тим самим чемпіоном та отримати нагороду на змаганнях. Сюжет розповідає, як подолати власні труднощі та обмеження і стати чемпіоном, у першу чергу, для самого себе.

Фільм "Едді Орел"
Фото: скріншот

Серфер душі

Фільм "Серфер душі" також заснований на реальних подіях. Сюжет обертається довкола дівчини з неймовірною історією життя, яка з самого дитинства була закохана в хвилі та займалася серфінгом. Але одного разу з головною героїнею історії – Бетані Хамільтон – стається нещастя. На дівчину нападає тигрова акула, і Бетані дивом залишається жива. Їй доводиться вчитися жити без однієї руки і, здавалося б, про кар'єру серфінгистки можна забути назавжди. Але Бетані не планує здаватися та полишати мрію.

Основна ідея цієї картини – рух до своєї мети, здатність подолати будь-які труднощі та перешкоди на шляху до власної мрії. Якщо вам не вистачає мотивації, то це кіно саме для вас.

Фільм "Серфер душі"
Фото: скріншот

Король говорить

Фільм розповідає про короля Георга VI (батька Єлизавети II). Сюжет розгортається під час правління його батька. Сам же майбутній спадкоємець престолу поки що абсолютно не впевнений у собі заїка, який має багато сумнівів щодо власного майбутнього: чи хоче він стати монархом, чи хоче зайняти місце свого батька?

Майбутній король намагається всіма силами знайти рішення своєї проблеми, адже голос правителя має бути зовсім іншим. Він відвідує найкращих лікарів та спеціалістів, але всі зусилля залишаються марними.

Але одного разу на його шляху зустрічається австралієць Лайонел Лог, який використовує нестандартні методи лікування. Майбутній король не дуже вірить у його методи, але вони виявляються дієвими.

Варто додати, що фільм свого часу здобув чотири премії "Оскар", тому точно вартий вашої уваги.

Фільм "Король говорить"
Фото: скріншот

Титанік

Навряд чи існують люди, які ніколи не чули про цей шедевр кіноіндустрії.

"Титанік" є рекордсменом за кількістю отриманих нагород Оскар та за кількістю номінації на цю премію, тому ігнорувати його існування просто неможливо.

Взагалі багато людей асоціюють цей фільм виключно з історією кохання Джека і Роуз. Але насправді історія набагато складніша та багатограніша, ніж здається на перший погляд.

"Титанік" розповідає про вибір між бажаним та потрібним, швидкоплинність і мінливість життя, вміння радіти сьогоденню тощо.

Якщо ви ще не бачили цей дивовижний фільм, то дуже рекомендуємо до перегляду. Якщо ж ви вже його бачили, то цей шедевр завжди можна передивитися з великим задоволенням у будь-якій компанії.

Фільм "Титанік"
Фото: скріншот

Раніше ми також писали, скільки зібрав у прокаті український мультфільм "Мавка. Лісова пісня". Також ми розповідали про американських художників, які знімуть фільм про війну в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.