Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Про такий спосіб ви не здогадувалися – як швидко вивчати іноземну мову

Розповідаємо, який лайфхак від вчених здатен допомогти вам простіше вивчити мову, а ще звучати як місцевий мешканець

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ця порада прискорить ваше вивчення мови

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Наразі вивчення мови – дуже актуальне питання для багатьох українців. Проте вивчати її дійсно не просто. Цей процес вимагає концентрації, уважності, багато зусиль та часу. Крім того, більшість людей прагнуть мати вимову та акцент справжніх носіїв, аби не виділятися серед місцевих мешканців та звучати автентично. Проте не всім вдається досягти майстерності такого рівня.

Видання The Daily Mail опублікувало дослідження щодо цього питання, і це може допомогти тим, хто зараз займається вивченням іноземних мов.

Що допомагає вивчити іноземну мову

Вчені виявили, що виразна жестикуляція під час розмови може допомогти підкреслити правильні частини слів. Що це означає? Зазначається, що активна жестикуляція значно полегшує процес вивчення. До того ж вона здатна покращити вимову та навіть наблизити її до звучання носіїв.

Деякі мови, наприклад, англійська та італійська, мають "помітні" наголоси. Тобто певні склади в словах вимовляються з більшою виразністю та "вагою", ніж інші.

Дослідники з Нью-Йоркського університету в Шанхаї провели експеримент, залучивши до нього 124 носіїв китайської мови у віці від 18 до 28 років.

Учасники дивились відео, де люди виконують рухи руками вгору та вниз, вказуючи на правильний наголос в англійських словах.

Всі слова складалися з трьох складів, але мали наголос на різні склади:

  • перший;
  • середній;
  • останній.

Учасників розділили на чотири групи. Одна з яких дивилась відеоролик, у якому взагалі не було жодних жестів. Три інші групи дивились відео, де використовувалися жести над кожним складом слова. Проте лише одна з груп бачила виразний рух руками над наголошеним складом.

Дослідження показало, що використання виражених жестів над правильною частиною слова допомогло учасникам визначити наголос на 10-15% точніше у порівнянні з тими, хто не бачив жодних жестів.

Вчені зазначили, що такий результат підкреслив важливість активних рухів у вивченні мови.

Чому вивчати мову важливо

Навіть якщо ви знаходитесь в Україні й не плануєте їхати, вивчення іноземної мови може стати для вас корисною справа.

Постійне навчання і саморозвиток є одним з правил успішних та щасливих людей. Це пов'язано з тим, що світ незупинно модернізується. І єдиний спосіб не відставати це постійно покращувати свої навички, вивчати нове тощо.

Ви можете обрати будь-який формат навчання, проте він обов'язково має бути присутнім у вашому житті.

Якщо вас зацікавила ця інформація, то про інші дев'ять правил щастя та самореалізації ви можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми також розповідали, які 11 звичок треба залишити в минулому, аби вони не псували ваше життя. Також ми писали про те, що Верховна Рада підтримала законопроєкт про статус англійської як міжнародної мови в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.