Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Китайський Новий рік: як відсвяткувати та що подарувати

Якщо ви любите східні традиції та культури, то рекомендуємо вам відзначити це свято згідно з усіма звичаями

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Китайський Новий рік

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Згідно зі східним календарем, цього разу зустрічати новий рік потрібно не з 31 грудня на 1 січня, а з 9 на 10 лютого. Крім того, саме 10 числа настає не 2024 рік, а 4721 – рік Дерев'яного Зеленого Дракона.

Редакція сайту Pro Гроші розповідає про інші особливості та традиції святкування китайського Нового року.

В Україні новорічні свята вже давно залишилися позаду. Проте ніхто не заважає вам відсвяткувати його і за східними звичаями, якщо цього бажає ваша душа.

Як правильно зустріти китайський Новий рік

  • Потрібно зробити генеральне прибирання, яке допоможе не тільки навести лад в оселі, але й позбутися негативної енергетики.
  • Дім слід прикрасити якомога більшою кількість прикрас червоного кольору – саме подібні відтінки приносять багатство, здоров'я та добробут.
  • Вбрання має бути теж червоного, золотого (але не жовтого) або зеленого кольорів.
  • Необхідно уникати чорних, білих та синіх речей в декорі, одязі, аксесуарах тощо.
  • Варто приготувати страви з риби, адже вони є символом достатку.
  • Роздайте всі борги та перепросіть за свої вчинки, аби не тягнути це все з собою у новий рік.
  • Придбайте в магазині мандарини, які здавна вважаються символом добробуту.

Що приготувати на свято

Звісно, що ви не зобов'язані влаштовувати великий стіл. Проте ви можете замовити певні страви, купити готову їжу чи просто приготувати вашу звичайну буденну вечерю. Рекомендується звернути увагу на такі продукти:

  • риба чи морепродукти:
  • червоне м'ясо (подібні ласощі дуже полюбляє Дракон);
  • страви з додаванням гострих спецій – часнику, гострого червоного перцю, імбиру;
  • рис;
  • тофу.

Проте головним символом китайського свята є цзяоцзи, вони ж китайські пельмені. Якщо ви полюбляєте кулінарію, то можете знайти рецепт та приготувати їх для себе та своїх близьких.

Що подарувати на китайський Новий рік

Ви також можете домовитися обмінятися невеликими подарунками зі своїми друзями та близькими. Експерти радять звернути увагу на те, що квіти чи фрукти (зокрема мандарини) принесуть фінансовий добробут, а будь-які подарунки мають бути парами.

Гарним варіантом стане чай або чайний набір, бо у Китаї це не просто напій, а велика та важлива частина культури.

Не варто відмовлятися від ідеї подарувати книгу, особливо якщо вона присвячена східній культурі, мистецтву чи написана китайськими письменниками.

Також фахівці продовжують акцентувати на важливості червоних відтінків. Для китайської культури не існує кращих кольорів. Червоний символізує успіх, багатство, щастя та позитив. Він асоціюється з радісними подіями та навіть дарує захист від темних сил.

Тому ідеальним подарунком може стати червоний рюкзак чи сумка, одяг, люксова червона помада, прикраса з червоним камінням, парфуми та посуд відповідного кольору.

Якщо ж ваш подарунок не містить подібних тонів, то ви завжди можете оформити у таких кольорах своє упакування: коробки, стрічки та інше.

Раніше ми вже розповідали, яким знакам зодіаку слід готуватися до змін з 10 лютого. Також ми вже пояснювали, що подарувати коханій людині на 14 лютого.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.