Головна Новини Шопінг Люди Лайфхаки

Новий рік можна зустріти двічі — що для цього потрібно

Розповідаємо, що потрібно знати українцям, аби двічі зустріти Новий рік

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як зустріти двічі Новий рік у літаках

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Пасажири деяких авіакомпаній можуть зустріти Новий рік двічі завдяки часовим поясам. Тобто, залежно від вашого місцеперебування, святом можна насолодитися не раз.

Про це пише Lowcostavia.

Як двічі зустріти Новий рік

Можна спочатку зустріти Новий рік в Іспанії, швидко перетнути кордон з Португалією, яка перебуває в іншому часовому поясі та знову відсвяткувати, адже в країні досі 31 грудня.

Але найцікавішою буде поїздка з Австралії чи Азії через Тихий океан у Сполучені Штати Америки. Під час таких перельотів літак перетинає Лінію зміни дат. Тому стрілки годинника переводяться назад аж на цілий день. Тобто, вилетіти можна 1 січня, а в країну призначення прибути 31 грудня.

Наприклад, якщо сісти у літак в Окленді, що у Новій Зеландії та приземлитися на тихоокеанському острові Раротонга, то ви здійсните справжню "‎подорож у часі". Так, рейс авіакомпанії Air New Zealand NZ946 Auckland – Rarotonga вилітає з Нової Зеландії 1 січня о 8:50 ранку, а на острові Раротонга 31 грудня о 13:40.

Отже, пасажири отримають достатньо часу для того, щоб відсвяткувати Новий рік в Окленді, а вже ранком 1 січня полетіти на острів. Потім можна трохи перепочити і з новими силами ще раз зустріти Новий рік – вже за новим часом.

Де ще можна двічі зустріти Новий рік

Також існує рейс японської авіакомпанії All Nippon Airways, яка теж переносить своїх пасажирів у минуле. Наприклад, літак вилетів із Токіо о 01:06 1 січня 2024 року та приземлився у Лос-Анджелесі о 17:04 31 грудня. Тож у пасажирів, які були на борту цього літака, була нагода двічі зустріти Новий рік.

Зазначається, що з 2024-го назад у 2023-й змогли вирушити пасажири одразу п'яти рейсів. Це наступні літаки:

  • All Nippon Airways, рейс NH106 Токіо — Лос-Анджелес;
  • Air New Zealand, рейс NZ946 Окленд — Раротонга;
  • Cathay Pacific, рейс CX888 Гонконг — Ванкувер;
  • Cathay Pacific, рейс CX872 Гонконг — Сан-Франциско;
  • Cathay Pacific, рейс CX880 Гонконг — Лос-Анджелес.

Хто з українців може отримати 13-ту зарплату

Попри те, що у вітчизняному законодавстві відсутнє таке поняття, як "13-та заробітна плата". Втім, це не означає, що усі українці позбавлені можливості отримати такий приємний новорічний бонус. Усе тому, що деякі роботодавці усе ж виплачують своїм співробітникам додаткові гроші. Так, цього правила дотримуються закордонні компанії, які працюють на українському ринку.

Зазвичай, це додаткова виплата, яку отримують працівники разом зі звичайною зарплатою в останній місяць року. Виплату присвячують з нагоди різдвяно-новорічних свят.

Раніше ми розповідали, скільки у середньому заробляються освітяни. Також ми писали, до якої країни українцям буде вигідно літати до березня 2024 року.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.