UA RU

Народні прикмети: як кішки здатні залучити у дім щастя та добробут

У народі вірять, що коти та кішки захищають своїх господарів та здатні змінити їхнє життя на краще

Фото:  Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Прикмети про котів

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Коти та кішки здавна вважалися істотами, що пов'язані з потойбіччям. Ще наші пращури помічали, як дії цих тварин здатні впливати на майбутнє чи, наприклад, передбачати погоду.

Редакція сайту Pro Гроші зібрала всі прикмети, що присвячені кішкам і котами.

У давні часи вважалося, що кішка – чудовий гість. Подібну тварину у жодного випадку не можна проганяти, адже разом з нею з оселі піде щастя, багатство та везіння. Тому завжди слід організувати коту "тепле прийняття" та дочекатися, коли він сам вирішить піти. Але, звісно, ідеальним варіантом буде залишити тваринку у родині.

Прикмети, що пов'язані з кішками

Але тут йдеться саме про стосунки тварини з власниками оселі. Проте іноді до нас можуть завітати гості: друзі, родичі тощо. Тоді поведінка тварини може бути зовсім інакшою:

Також дуже розповсюджений тип прикмет – про погоду. Саме тому котів і кішок у народі прозвали "домашніми синоптиками".

Але, звісно, найбільше забобонів пов'язано саме з чорними котами. Навряд існує людина, яка ніколи не чула, що чорний кіт, який перебігає дорогу, це до нещасть. Проте чимало народів вірили, що чорна кішка таким чином намагається захистити людину від зла. Але що ж з іншими кольорами?

А кішка з черепаховим забарвленням є справжнім талісманом. Вона перетворить життя своїх власників на справжню казку, якщо вони дозволять їй стати членом їхньої родини.

Раніше ми вже писали про прикмети, що символізують успіх у лютому. Також ми пояснювали, які рослини принесуть у дім щастя та гроші.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News